StoryEditorOCM
Crna kronikanepropisno pretjecanje

Uhićen Poljak koji je skrivio nesreću u Međimurju: teško ozlijeđeni otac i sin stabilno nakon operacijskih zahvata

27. srpnja 2019. - 15:58

Policijska uprava međimurska u subotu jeobjavila da je u petak (26. srpnja) u poslijepodnevnim satima uhićen 46-godišnji poljski državljanin, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu“ pate će tijekom subote biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Poljak je jučer, napominje policija, upravljajući osobnim automobilom („Jeep“), poljskih nacionalnih oznaka, na dionici državne ceste između Štrukovca i Žiškovca, u desnom zavoju obavljao nepropisno pretjecanje, a da pritom prometni trak kojim je namjeravao pretjecati nije bio slobodan na dovoljnoj udaljenosti.

Zbog takvog pretjecanja se frontalno sudario s „Toyotom Auris“, dubrovačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 40-godišnji vozač s područja Grada Čakovca. Uslijed siline sudara „Toyota“ je odbačena izvan kolnika, gdje je došlo do njenog zapaljenja, a potom se požar proširio i na „Jeep“, poljskih nacionalnih oznaka.

Hitnom intervencijom vatrogasaca požar na vozilima je ugašen, dok su vozilima hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni 40-godišnji vozač i 13-godišnje dijete, sudionici nesreće iz „Toyote“, a koji su u tom trenutku zadobili teške ozljede opasne po život.

Ujedno, iz automobila poljskih nacionalnih oznaka u bolnicu je prevezeno četvero poljskih državljana, 46-godišnji vozač i 39-godišnja putnica te djeca putnici rođena 2003. i 2005. godine za koje je utvrđeno da su svi u nesreći lakše ozljeđeni.

Kako se neslužbeno doznaje 13-godišnji dječak iz Čakovca je zadobio teške ozljede opasne po život pa su mu liječnici morali operirati slezenu i još neke unutarnje organe, a ima i frakturu bedrene kosti. I dječakov otac je zadobio unutarnje ozljede, ima i nekoliko lomova te ozljede vratnog kralješka. Obojica su stabilno nakon operacijskih zahvata. 

19. travanj 2024 23:49