StoryEditorOCM
Crna kronikaUžas u Istri

Detalji ubojstva mladog Nijemca su užasni: Zagrepčanin gostu zario nož ravno u srce jer mu je ovaj rekao da mu se ne sviđa njegova frizura?!

Piše Hajdi Karakaš Jakubin, Barbara Ban/JL
18. srpnja 2019. - 14:27

Dovoljno je bilo što se žrtvi nije sviđala njegova neobična frizura, odnosno dreadlocksi, da 32-godišnji Zagrepčanin potegne nož i ubije čovjeka.

Navodno to je razlog zašto je E. S. iz Zagreba, koji je policiji otprije poznat zbog nasilja i droge, u utorak navečer oko 22.40 na Fažanskoj cesti kraj Pule jednim ubodom u srce usmrtio 23-godišnjeg turista Patricka Bessingera iz Bavarske, piše Jutarnji list.

Mladi Nijemac ubijen kod Pule: počinitelj nakon krvavog napada nožem pobjegao s mjesta zločina, policija ga pronašla i uhitila na plaži

Sve je počelo u jednom od beach-barova na obližnjoj plaži Hidrobaza.

Tražili drogu

Ondje je, navodno, svađa počela, a onda je Zagrepčanin slijedio mladog turista do pekare na Fažanskoj cesti, gdje ga je ubo nožem točno u srce. Patrick je nakon toga pobjegao na obližnju terasu restorana Lavanda, gdje je u 22.57 pozvana hitna pomoć, koja ga je reanimirala i s pulsom odvezla u pulsku bolnicu. Međutim, nije mu bilo spasa. Preminuo je oko 1.45 sati.

Istodobno je na teren izašla i policija, koja je pročešljala čitavo područje u potrazi za ubojicom, koji je pobjegao s psićem. Sat i pol kasnije lociran je i uhićen usred kampa Brioni na obližnjoj Puntiželi. Jučer je cijeli dan bio u prostorima Policijske uprave istarske, koja je provodila kriminalističko istraživanje.

A što se dogodilo u glavi tog čovjeka da povuče nož na mladog Nijemca koji je te večeri očito bezbrižno otišao na piće u obližnji beach-bar? Koliko smo čuli od ljudi u obližnjem kampu koji su ga susretali, a i samih očevidaca uhićenja, ubojica nije bio sav svoj. Rekli su nam to konobari u beach-baru Mistral u kampu Brioni, kamo je ubojica zalazio zadnja dva dana.

- Vidjelo se da nije sav svoj. Govorio je da je on dobar bog i da je nama zbog svega toga dobro. Ne znamo je li bio na drogama - kazali su nam.

Turisti iz Beograda vidjeli su dramatično uhićenje koje se dogodilo točno ispred njihove parcele u kampu. Kazali su da su najprije mislili da se radi o pretresu zbog droge, ali da im je bilo čudno da je zbog toga na terenu čak 20 policajaca.

- Nije se opirao uhićenju. Govorio je: „Ne znam zašto me hapsite, imam pravo na neki razgovor. Nisam ništa skrivio. U čemu je problem? Siromašan sam, što ću sa psom?“ I onda smo čuli da je policija rekla da je optužen za pokušaj ubojstva. Prvo su tražili drogu - kazali su. Ubojica je tada policiji rekao da u kampu ima šator, ali nije rekao točno gdje. Stalno je mijenjao priču.

Incident

- Kazao je najprije da ima šator kod svjetionika, pa na pločama, pa da je kod prijatelja. Dosta je konfuzno odgovarao na pitanja. Konobari u beach-baru su nam rekli da je govorio da dolazi iz treće galaksije. Rekao je najprije da je iz Slavonije, pa kasnije da mora zvati roditelje u Zadar. Imao je ruksak sa sobom, a onda su i njega i psa strpali u maricu. Rekli su da su našli nož u ruksaku - rekli su nam očevici koji su čuli da je osumnjičeni rekao da već godinama radi na Outlook festivalu.

Otac uhićenog ​je bez riječi te čeka okončanje istrage kako bi doznao što se doista dogodilo, a majka 32-godišnjaka kroz suze je za Jutarnji list tek kratko rekla:

- Moj je sin bolestan. U Pulu je otišao raditi i ne znam što se ondje sve dogodilo. Zadnji sam ga put vidjela u subotu, kada je otputovao, i otada mi se nije javio. Kad mi je policija javila, pala sam u nesvijest, završila na hitnoj. Ne znam kako dalje.

Susjedi pak o obitelji ne žele pretjerano govoriti.

- Sjećam se jednog incidenta kada je jedna susjeda za mladića govorila da je pijanac i da se drogira. Pa se njegova majka s tom susjedom potukla te su obje završile na policiji - prisjetila se susjeda 32-godišnjaka. Na upit imaju li psića, jer E. S. je u kobno vrijeme, prema pričanjima svjedoka, bio u društvu malog četveronožnog ljubimca, susjedi dvoje. Neslužbeno doznajemo da je zbog njega više puta zvana policija kad je prijetio posjetiteljima u jednom klubu u Zagrebu, a navodno je čak pritom u jednom slučaju mahao nožem, načinivši i veću materijalnu štetu.

Ubojstva stranih turista u Hrvatskoj: svoje su žrtve pljačkali, boli nožem i bacali vezane u more

OŽUJAK 2005., OPATIJA

BRUNA FALEZZA (71) - Talijansku turistkinju iz Verone vrebala su dvojica napadača ispred opatijskog hotela Imperijal dok se vraćala iz kasina. Oborili su je na tlo, pri čemu je udarila glavom o stepenice i umrla u riječkoj bolnici. Policija je uhitila počinitelje. Fadil Spahić (27) osuđen je u Opatiji na devet godina zatvora, a suučesnik Tomislav Mijoković (26) na četiri i pol godine.

STUDENI 2005., POREČ

PETER ANTHONY RUSHTON (30) - Dvojica mladića iz Poreča, Marko Rajković i Marko Buršić, pretukli su Britanca Rushtona te mu uzeli novčanik i zlatni lančić. Misleći da je mrtav, onesviještenog su ga stavili u čamac i odvezli na otvoreno more. Tamo su mu na tijelo zavezali utege i bacili ga iz čamca.

LIPANJ 2006., MEDULIN

MONIKA URANTOWKA (35) - Pronađena je mrtva na prvom katu kuće u Medulinu, a pretpostavljalo se da je ubijena na drugom mjestu i dovezena u kuću. Zbog njezina ubojstva uhićen je Mostarac Damir Dojčinović (31).

SVIBANJ 2007., KRK

PIERANGELO CERANA (61) - Talijanski turist ubijen je na Krku. Branko Musa (55) i Dominik Radić (49) provalili su u Ceranin kamper u autokampu Konobe kod Punta i vezali ga ljepljivom trakom. Radić ga je izudarao plinskim pištoljem po glavi, a obojica su ga udarala rukama i nogama kako bi ga natjerali da im kaže gdje drži novac. Od teških ozljeda glave Cerana je umro u riječkoj bolnici poslije šest dana.

RUJAN 2008., SUĆURAJ NA HVARU

PAVEL MICHAL WYDROWSKY (53) - Skiper iz Poljske prvo je nožem izbo dvojicu sunarodnjaka, a onda su trojica njegovih sunarodnjaka, s kojima je bio na brodu, pretukli i vezali Pavela koji je umro od zatajenja srca.

KOLOVOZ 2012., SPLIT

SELENA MARGARITA GRACIANO MACEDO (31) - Djevojku iz Meksika ubojica je na Marjanu zaskočio i brutalno ubio nožem. Edi Mišić, kojega je policija uhitila nakon dugotrajne potrage, osuđen je na 15 godina zatvora.

LIPANJ 2017., ZADARSKI KANAL

JOLANTA MAGDALENA ADAMCZUK (39) - Tijelo poljske turistkinje pronađeno je u moru ubrzo nakon što su njezina iscrpljenog 51-godišnjeg partnera Pawela Piotra Pawlaka u Zadarskom kanalu pronašli njemački nautičari. Policija je ustanovila da ju je partner nasmrt pretukao i tijelo bacio u more.

LIPANJ 2018., PAG

UGO WILSON (26) - Ubijen je u krvavom obračunu narkobandi oko prevlasti nad trgovinom drogom na Zrću. Ubojica, sunarodnjak Douglas Cane (25), pokušao je pobjeći iz Hrvatske, ali je uhićen prije nego što se ukrcao u zrakoplov.  (D. Miljuš/JL)

18. travanj 2024 08:37