StoryEditorOCM
Crna kronikaMANIJAK S NAPLATNIH KUĆICA

S BMW-om se zabio u Škodu vozeći 150 kilometara na sat, teško ozlijedio troje ljudi, a onda napustio policiju bez kaznene prijave!? 

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
13. srpnja 2019. - 17:16

Vozač BMW-a Ozren M. (35), koji je u četvrtak na naplatnim kućicama Sveta Helena napravio kaos zabivši se u vozila ispred sebe, i kojom prilikom je teško ozlijeđena tročlana obitelj iz mađarskog auta, napustio je policijsku postaju u vlastitom aranžmanu.

Uznemirujuća snimka stravične nesreće na naplatnim kućicama: 35-godišnji vozač BMW-a razgovarao je na mobitel s djevojkom, a nakon sudara je vikao 'ku**o, ku**o!'

Roditelji i dijete stradali u nesreći na naplatnim kućicama u kritičnom stanju; Pojavila se snimka stravičnog sudara, vozač BMW-a dojurio je velikom brzinom...​

Kako doznaje Jutarnji list iz PU zagrebačke, 35-godišnjak se više ne nalazi u policijskim prostorijama, ali kriminalističko istraživanje vezano za prometnu nesreću i dalje traje kako bi se protiv vozača, čija je vožnja uznemirila javnost, podnijela adekvatna kaznena prijava.

Prema neslužbenim informacijama, čekaju se rezultati krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci. Inače, alkotest je pokazao 0,0. Također, čekaju se izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju do same nesreće te vještačenje dijelova vozila koji su eventualno 'kumovali' tragediji.

Dakle, vozač BMW-a je trenutno kod kuće, ali u jednom tzv. policijsko-pravosudnom "vakuumu" jer se čeka konačno podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u kojoj će, između ostaloga, biti naznačeno je li osim nepropisne brzine kretanja bilo još drugih okolnosti. Kad se kompletira prijava dvije su opcije: može biti prijavljen redovnim putem ili, pak, predan pritvorskom nadzorniku nakon čega njegovo pritvaranje ovisi o prijedlogu državnog odvjetništva za pritvorom koje može, ali i ne mora, uvažiti sudac istrage Županijskog suda.

Paralelno s time, i dalje su u teškom stanju ozljeđeni - otac i sin u zagrebačkom KBC Zagreb te majka u KB Dubrava. Najkritičnije je još uvijek otac koji se nalazi u induciranoj komi s višestrukim ozljedama. Njih su iz smrskanog vozila, podsjetimo, spasili vatrogasci DVD Sv. Ivan Zelina.

Podsjetimo, prema policijskom izvješću 35-godišnji se vozač neprilagođenom brzinom zabio u Škodu koja se usporeno kretala ispred naplatne kućice zbog spuštene rampe jer je vozač, pak, Audija plaćao cestarinu. Nakon siline naleta, Škoda je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice udarivši pritom u stražnji dio Audija. Udarca na kraju nije bio pošteđen ni Ford poljskih tablica.

Nije dugo trebalo da snimka tragedije dospije u medije. Na njoj se vidi kako BMW dolijeće velikom brzinom, bez ikakva kočenja, te udara u auto ispred sebe kojeg gura i potom se okreće na bok.

I dok su neki svjedoci ispričali kako je odmah nakon udarca vozač razgovarao na mobitel i vrijeđao sugovornicu na telefonskoj liniji, drugi su rekli da se primio za glavu i ponavljao: 'Što sam to napravio?'

S obzirom na sve, 35-godišnjaku koji se, iz samo njemu znanih razloga, bez kočenja u punoj brzini, a navodno se radilo o oko 150 km/h, zabio u vozila ispred sebe, nije pala ni dlaka s glave.

Dok građani sumnjaju da će vozač kazneno odgovarati s obzirom da je trenutno na slobodi bez ikakve prijave jer se čekaju rezultati vještačenja te analize iz bolnice, ravnatelj policije Nikola Milina je, kako piše Jutarnji list, uvjeren da će vozač u konačnici biti kazneno prijavljen.

- Policija izuzetno poduzima sve mjere, kao što vidite, na prevenciji najtežih posljedica u prometu. I kao što vidite, jučer je Sabor izglasao Izmjene i dopune zakona o sigurnosti na cestama, a za svaku posebnu prometnu nesreću se istražuju sve okolnosti tako da i u ovoj teškoj prometnoj nesreći policija poduzima sve radnje i prijavit će sigurno počinitelja - zaključio je Milina.

20. travanj 2024 00:16