StoryEditorOCM

Drama na plaži za pse: Devetogodišnjaka ugrizao belgijski ovčar

Piše Izvor: Infovodice
10. lipnja 2019. - 10:36

Na plaži za pse koja se nalazi na početku poluotoka Punta u subotu popodne odvijala se prava drama - belgijski ovčar napao je devetogodišnjeg dječaka, javlja portal Infovodice.

Kako neslužbeno doznajemo od očevidaca, dječak je zajedno sa svojim prijateljicama sjedio na zidu plaže za pse te je bacao kamenje u vodu. Pas je, kako kažu, ničim izazvan dotrčao do dječaka i tri puta ga ugrizao za bedro.

Hitna je brzo došla na teren, dječak je odvezen u OB Šibenik, a kako saznajemo od bližeg rođaka ozljede nisu opasne po život i dječak se sada osjeća dobro

Policijski službenici napravili su uviđaj.

Inače, na plaži je postavljena tabla s pravilima ponašanja gdje je naznačeno na hrvatskom i engleskom da psa treba držati na uzici i s brnjicom. Isto tako, pošto je ovo plaža za pse, roditelji bi trebali obratiti pažnju na sigurnost svoje djece, piše portal Infovodice.

Belgijski ovčari su psi s izraženim teritorijalnim i čuvarskim instinktima. Inteligentni su i kao takve moguće ih je dresirati te koristiti za različite namjene.

Potrebna im je zato što ranija socijalizacija s drugim psima, ljudima i situacijama s kojima će se pas susretati u gradu.

26. travanj 2024 01:34