StoryEditorOCM
Crna kronikaTragedija kod Kaprija

Poginuo 59-godišnji ronilac - nesretnim slučajem pogodio se harpunom iz vlastite podvodne puške!

Piše Ante Talijaš
1. lipnja 2019. - 19:40

Mrtvo tijelo muškarca u ronilačkom odjelu pronađeno je danas poslijepodne kako pluta u moru kod otočića Borovnjaci u akvatoriju između otoka Kaprija i Kaknja.
- Dojavu o mrtvom roniocu nepoznate dobi zaprimili smo od mještana Kaprija oko 14,20 sati. Na mjesto događaja krenuo je brod Pomorske policije i plovilo Lučke kapetanija s mrtvozornikom. Policijskim očevidom utvrdit će se uzroci smrti ronioca – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

 


Neslužbeno doznajemo, da je stradali ronilac 59-godišnji Dražen Radovčić iz Kaprija. Također, neslužbeno doznajemo da je poginuo kada je tijekom ronjenja nesretnim slučajem ispalio u sebe harpun iz podvodne puške. Nesretnog ronioca uočili su nautičari sa strane jahte.

Mještani Kaprija u šoku su i nevjerici nakon saznanja da je tijekom podvodnog ribolova nedaleko od otoka poginuo njihov sumještanin, inače, branitelj i umirovljeni vojni invalid Domovinskog rata.

- Izgubili smo dragog, omiljenog i dobrog čovjeka. Dražen je često odlazio sam u podvodni ribololov svojom pasarom od četiri i pol metra. Tako je bilo i ovaj put. Tko zna što mu se dogodilo i kako je došlo do samoopaljenja podvodne puške. Sve su se naše žene u Kapriju sakupile i otišle u kuću uputiti riječi sućuti i utjehe Draženovoj supruzi. Dražen ima i dvoje odrasle djece, kćer i sina – ispričao nam je jedan stariji Kaprijanin.

 

19. travanj 2024 11:43