StoryEditorOCM
Crna kronikaBurno nedjeljno poslijepodne

Zatvor za 50- godišnjeg Šibenčanina; Zbog 1200 kuna duga upao u stan, udario nogom i prijetio smrću 39- godišnjaku

Piše šibenski.hr
29. svibnja 2019. - 16:01

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. priveden hrvatski državljanin rođen 1969. godine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude u pokušaju, izvjestili su iz šibenskog Tužiteljstva.

- Postoji osnovana sumnja da je 50- godišnji osumnjičenik u popodnevnim satima 26. svibnja 2019. u Šibeniku, došao u stan u kojem stanuje oštećenik i rekao mu da mu ovaj duguje novac u iznosu od 1200 kuna. Kada ga je oštećenik uhvatio rukom oko vrata i pokušao ga izgurati iz stana, osnovano se sumnja da ga je osumnjičenik udario nogom i ozlijedio ponavljajući mu više puta da će ga ubiti ako mu ne plati, izazvavši time kod oštećenika strah- kažu u šibenskom DORH-u.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je donijelo rješenje o provođenju istrage. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor.

18. travanj 2024 04:52