StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija na Madeiri

Detalji stravične nesreće u Portugalu: vozač je izgubio kontrolu u zavoju, skliznuo s ceste i završio na krovu kuće; Poginulo je 29 njemačkih turista

Piše JL
18. travnja 2019. - 12:38

U teškoj prometnoj nesreći na portugalskom otoku Madeiri u srijedu je poginulo 29 njemačkih turista. Do nesreće je došlo nakon što je autobus, u kojem je bilo 55 putnika sletio s ceste pokraj grada Caniço.

Prema riječima gradonačelnika obližnjeg grada Santa Cruz, Filipea Souse, u nesreći je preminulo 17 žena i 12 muškaraca, dok su još 22 osobe ozlijeđene. Među njima su, prenosi Jutarnji list, i vozač i turistički vodič, ali težina njihovih ozljeda trenutno nije poznata.

Prema pisanju lokalnih medija, a koje prenosi Daily Mail, vozač je izgubio kontrolu na zavoju, skliznuo s ceste i strovalio se na vrh kuće. U vrijeme nesreće putnici su putovali na večeru, a hitne službe su prvi poziv primile oko 18:30 sati.

Na mjesto nesreće u konačnici je stiglo čak 14 ambulantnih kola, a policija je ogradila cijelo područje, dok su šokirani lokalci gledali što se događa.

Nekoliko video snimaka s lica mjesta pokazuje kako su članovi hitne službe pomagali ranjenicima, dok je nekoliko preživjelih putnika sjedilo uz rub ceste.

 - Nemam riječi kojima bih opisao ovo što se dogodilo. Patnja tih ljudi bila je strašna - rekao je gradonačelnik Sousa.

Regionalni zastupnik Roberto Almada rekao je pad je mjesto na kojem je došlo do nesreće poznato kao "crna točka".

 - Ovo je područje relativno blizu gradu Caniço. Prije mjesta na kojem je autobus sletio s ceste nalazi se oštri zavoj koji se proteže od zapada prema istoku i tamo je već bilo mnogo nesreća u povijesti. To je vrlo teško područje za vozače, naročito za one koji upravljaju većim vozilima. 

Koliko je nesreća bila teška pokazuje i hitna reakcija portugalske vlade koja je po ranjenike poslala vojni transportni zrakoplov, u kojem na kraju nije bio predsjednik države Marcelo de Sousa koji je novinarima rekao da neće ići na otok jer su žrtve prioritet.

O nesreći se oglasio i predsjednik regionalne vlade Madeire Miguel Albuquerque, koji je u priopćenju za javnost kazao da je "ožalošćen zbog nesreće u kojoj su poginuli strani državljani, te izražava sućut svim rođacima poginulih".

19. travanj 2024 07:48