StoryEditorOCM
Crna kronikaPomoć iz zraka

Lokaliziran požar kod Srime: Izgorjelo 50 hektara borove šume i maslinika; Magistrala otvorena za promet

Piše Ante Talijaš
1. travnja 2019. - 20:06

NOVO

U 16,45 sati lokaliziran je veliki šumski požar kod Srime. Za nešto više od pet sati koliko je požarište bilo aktivno izgorjelo je čak 50 hektara zemljišta, doznajemo od Ivice Begića, zapovjednika JVP-a grada Vodica.

Nošena jugozapadnim vjetrom vatrena fronta dužine 600 metara brzo se širila se prema Jadranskog magistrali, te je došla na svega pedeset metara od ove prometnice. Zemaljske vatrogasne snage uz pomoć jednog kanadera i jednog air-tractora koji su se uključili u gašenje oko 13,30 sati, spriječili su da vatrena stihija prebaci Magistralu.

-Izgorjelo je 50 hektara borove šuma, maslinika i niskg raslinja. Svi gospodarski objekti su obranjeni, nema ozlijeđenih vatrogasaca. Za promet je nekoliko sati bila zatvorena dionica stare Magistrale prema Vodicama, koja je sada ponovno otvorena – kazao je vatrogasni zapovjednik Begić.

U gašemju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca sa 11 vozila iz JVP-a Vodice, JVP-a Šibenik, DIP-a Šibenik te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac i Tisno.

RANIJE

Požar koji je nešto iza 11,30 sati izbio iznad naselja Srima kod Vodica, uz jugozapadni vjetar širi se velikom brzinom prema Jadranskoj magistrali i diskoteci 'Hacienda'. Gori nisko raslinje i borova šuma te maslinici.

-Situacija trenutačno nije dobra, ali se nadamo da ćemo vatru staviti pod kontrolu. U gašenju sudjeluje jedan kanader, a stalno u pomoć pristižu nove zemaljske vatrogasne snage – kazao nam je s požarišta Ivica Begić, zapovjednik JVP-a grada Vodica.

Inače, požar gasi oko 30 vatrogasaca s deset vozila iz JVP-a Vodica i Šibenika, te DVD-ova.

24. travanj 2024 08:44