StoryEditorOCM
Crna kronikaNovi detalji

Policija otkrila da ministrica Žalac nije imala važeću vozačku kada je autom naletjela na djevojčicu 

Piše Šibenski.hr
9. ožujka 2019. - 19:20

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena u subotu oko 10 sati nakon što je na nju naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, piše Jutarnji list.

Prema izvješću PU vukovarsko-srijemske nesreća se dogodila u ulici Ćirila i Metoda i to nakon što je djevojčica, kako je izvijestila policija, neoprezno prelazila cestu izvan obilježenog pješečkog prijelaza, nakon čega je došlo do udara automobila koji se kretao kolnikom.

Dijete je odmah prevezeno u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, ali je zbog težine ozljeda – prijelom desne potkoljenice, odnosno lisne i goljenične kosti, koje srećom nisu životno opasne, donesena odluka da je se zbog operativnog zahvata preveze u KBC Osijek kako bi joj se tamo pružila sva potrebna medicinska pomoć i skrb.

Očevid na mjestu nesreće preuzelo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a policija je alkotestirala ministricu pri čemu nije utvrđeno prisutnost alkohola, jer je alkotest pokazao 0 promila. No, ministrica je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom.

„Sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila,“ izvijestili su iz policije.

Neslužbeno smo doznali da je sa ministricom Žalac u automobilu bilo i jedno od njezino troje djece te da se s njime zaputila u vinkovačku bolnicu zbog određenih zdravstvenih tegoba koje je dijete imalo.

Nešto više o nesreći pokušali smo doznati i od same ministrice, no ona se nije javljala na naše telefonske pozive i upućene SMS poruke, nego je iz Ministarstva poslano očitovanje u kojem se navode već poznate okolnosti nesreće i kratka izjava.

"S obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U poslijepodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete", izvijestili su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

24. travanj 2024 05:13