StoryEditorOCM
Crna kronikaOtac iz pakla

Novi detalji horora na Pagu: odmah nakon zločina, hladnokrvno je sjeo u automobil i otišao se prijaviti policiji; U najtežem stanju je 7-godišnja djevojčica, majka je s djecom u bolnici

Piše zadarski.hr
28. veljače 2019. - 14:55

NOVO 

Djevojčica stara 7 godina koju je otac bacio s terase kuće na Pagu nalazi se na respiratoru, potvrdio je novinarima zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc. 

- Ima više teških povreda glave i grudnog koša zbog čega smo je morali staviti na mehaničko ventiliranje. Njeno stanje još uvijek nije stabilizirano. Kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva, u planu je njezin transporta u KBC Rebro u intenzivnu jedinicu za djecu – kazao je dr. Karuc, dodajući da je teške tjelesne ozljede zadobila i osmogodišnja djevojčica, ali se nalazi izvan životne opasnosti. 

- Njeno stanje je stabilizirano i sutra će biti podvrgnuta jednom medicinskom zahvatu za kojeg smatramo da je nužan. Dječak od tri i djevojčica od pet godina imaju lakše tjelesne povrede i nakon što im je pružena medicinska pomoć nalaze se na Odjelu dječje kirurgije - dodao je dr. Karuc.

- Dječak od tri godine ima zrak u plućnoj šupljini, ali je stabilno i nije životno ugrožen. Djevojčica od pet godina ima ogrebotine po tijelu i nagnječenja po licu i grudima. Stabilno je i nije životno ugrožena, dodao je šef Odjela dječje kirurgije dr. Jaša Pavić.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina kazao je da je majka stradale djece došla u bolnicu u pratnji socijalne službe i da je vidjela djecu. Bolnica će tijekom boravka djece u bolnici majci osigurati uvjete da bude uz njih s ciljem da se djeca što prije oporave. Ravnatelj Čulina je naglasio da će tijekom četvrtka poslijepodne nad svom djecom biti provedene nove pretrage na CT-u, ultrazvuku i drugim dijagnostičkim instrumentima kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje.

Zadarska bolnica je djecu primila oko 8.15 sati, nakon što im se nešto prije osam sati javila hitna pomoć da voze četvero ozlijeđene djece starosti od 3, 5, 7 i 8 godina. Odmah po prijemu u bolnicu nad djecom je provedene medicinska obrada tijekom koje je ustanovljeno da dvoje starije djece ima teške povrede, dok su mlađa djeca lakše ozlijeđena.

RANIJE

Monstruoznom zločinu u Pagu nije prethodila nikakva obiteljska svađa, 54-godišnji J.R. je odmah nakon što je bacio djecu s prvog kata hladnokrvno sjeo u automobil i otišao se prijaviti policiji.

Neslužbeno doznajemo da je njegovoj supruzi ovo drugi brak, ukupna ima petero djece, a djevojčicu iz prvog braka oduzeo joj je Centar za socijalnu skrb.

Među ozlijeđenom djecom tri su curice, a najmlađe, muško dijete trenutno se nalazi na operaciji u Općoj bolnici Zadar.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina potvrdio je za Zadarski.hr da su rano jutros primili četvero djece s Paga i da su im pružili potrebnu liječničku pomoć.

- Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja mogu reći da je dvoje djece u dobi od 7 i 8 godina zadobilo teže ozljede i oni su smješteni u jedinicu intenzivnog liječenja. Radi se o prijelomima. Drugo dvoje djece u dobi od 3 i 4 godine zadobilo je lakše tjelesne ozljede, ali njihovo stanje je i dalje pod liječničkim nadzorom - kazao je ravnatelj OB Zadar dodavši da će šire informacije o stanju malih pacijenata biti iznesene na konferenciji za medije koja će se održati u bolnici u 12 sati.

Kako doznaje zadarski.hr obitelj koja je sudjelovala u strašnoj nesreći na Pag je doselila iz Virovitice i bili su podstanari. Neslužbeno se doznaje da bi otac djece 54- godišnji J.R., koji je zaposlen u kampu u Šimunima, trebao biti optužen za pokušaj ubojstva.

Jutros u 06,47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu s prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece od tri, pet, sedam i osam godina. Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao i djelatnici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima HMP-i prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu. Muška osoba u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije, a po zasada neslužbenim  informacijama muškarac nije s Paga.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece.

 

 

 

26. travanj 2024 07:58