StoryEditorOCM
Crna kronikaPOŽAR NA OTOKU KAPRIJU

Krov ambulante u potpunosti izgorio, vatrogasci lokalizirali požar i spriječili njegovo širenje na kuće u centru mjesta

Piše Ante Talijaš
20. veljače 2019. - 13:06

-Krov ambulante u potpunosti je izgorio. Ambulanta je, inače, prizemnica, a kako je međukatna konstrukcija drvena, dakle nema betonske ploče, ona je izgorjela i ostaci krova su se urušile u prizemlje. Na žalost, izgorio je i dio opreme u ambulanti, a veći dio spasili su iznošenjem vatrogasci i mještani. Požar je lokaliziran oko 11,30 sati, sada se radi na dogašavanju i sanaciji požarišta. Dolaskom na požarište, vatrogasci su prethodno spriječili širenje vatre na kuće uz ambulantu – kazao nam je Miro Bilušič, zamjenik zapovjednika JVP-a grada Šibenika.

Inače, odmah po dojavio o požaru oko 10 sati, osam šibenskih vatrogasaca eko-brodom uputilo se prema Kaprijama. Dotle, su požar gasili mještani i članovi DVD-a Kaprije.

- Krov je potpuno pao dolje, to je velika šteta za otok Kaprije- kazao je Dinko Jelovčić, predsjednik Mjesnog odbora za Radio Ritam.

Podsjetimo, danas oko deset sati izbio je požar u zgradi Ambulante u Kaprijama.

-Dojavu o požaru dobilo smo u 10,04 sati. Vatra je buknula na krovištu. Požar gase mještani, a s brodom prema Kaprijama krenuli su pripadnici JVP-a grada Šibenika – kazao nam je dežurni operater Županijskog centra 112

25. travanj 2024 17:34