StoryEditorOCM
Crna kronikaDetalji nesreće u Slavonskom Brodu

Umjesto kočnice stisnula gas: 70-godišnja vozačica na zebri pokosila mladu majku i 11-mjesečnog dječaka

Piše JL
20. veljače 2019. - 10:47

Stanje 11-mjesečnog dječaka, koji je u ponedjeljak teško ozlijeđen u Slavonskom Brodu nakon što je na njega i njegovu majku A. A. (26) na pješačkom prijelazu ispred kružnog toka naletio osobni automobil kojim je upravljala 70-godišnja vozačica, u utorak je bilo stabilno. Iz Opće županijske bolnice “Dr. Josip Benčević” doznali smo da će dječačića početi buditi iz inducirane kome u koju je stavljen nakon hitne operacije obavljene nedugo nakon nesreće - piše Jutarnji list.

- Već po dolasku vidjelo se da dijete ima veliko udubljenje kosti na čelu i bilo je jasno da se radi o težoj ozljedi, pa je napravljen CT mozga koji je pokazao da je utisnuće veliko, da su kosti otišle prema mozgu, zbog čega se odmah išlo u operacijsku salu. Poslije operacije dječak je ostao na Intenzivnoj njezi, do danas je stabilan, prijepodne je učinjen kontrolni CT koji je uredan, a sada slijedi lagano buđenje i odvajanje od umjetnog disanja - rekao je dr. Danko Smiljanić, neurokirurg koji je operirao dječaka.

Što se tiče njegovog općeg stanja i težine ozljede dr. Smiljanić je kazao da je dječak “za sada dobro, ali mora se reći da su takve, direktne, ozljede za svaku osobu, bez obzira na dob, opasne po život”.

- No, za sada je stabilan i nadamo se da će oporavak ići u dobrom smjeru. U ovakvim slučajevima prvih 48 ili 96 sati su uvijek kritični. U najboljem slučaju ne bi možda trebalo biti ni nekih većih ili težih posljedica, jer djeca imaju veliku sposobnost oporavka. Njemu je, s obzirom na dob, mozak tek u razvoju - kazao je liječnik.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je 70-godišnja vozačica u ponedjeljak oko 12.45 sati u Osječkoj ulici sa sjeveroistočne strane kružnog toka u blizini Naselja A. Hebrang automobilom udarila u 26-godišnju A. A., koja je prelazila obilježeni pješački prijelaz noseći na sebi tzv. klokanicu, u kojoj se nalazio njezin sin rođen u ožujku prošle godine.

Nakon što je automobil udario u nesretnu ženu, ona je zajedno s djetetom pala na betonsku površinu, pri čemu je dječak udario glavom o beton. Majka je zadobila lakše ozljede te je vrlo brzo otpuštena na kućnu njegu. Dan poslije ovog strašnog događaja pokušali smo stupiti s njom u kontakt, no preko obiteljskog prijatelja nas je zamolila za razumijevanje.

- Moli da još nekoliko dana imate strpljenja, jer je njoj i suprugu u ovom trenutku u mislima samo sin i njegov oporavak, odnosno ozdravljenje. S obzirom na to da je ozljeda teška i da su i liječnici kazali kako su prvih 96 sati kritični, roditelji se ne žele javno eksponirati dok s djetetom ne bude sve u redu. Nakon toga spremni su pričati za medije - kazao nam je obiteljski prijatelj mlade majke, kojoj je ozlijeđeni dječak prvo i za sada jedino dijete.

Policija je, pak, vozačicu kazneno prijavila. Neslužbeno smo doznali da je ona u presudnom trenutku iz nepoznatog razloga umjesto kočnice nogom stisnula papučicu gasa uslijed čega je došlo do udara u majku s djetetom.

17. travanj 2024 11:33