StoryEditorOCM
Crna kronikaIza rešetaka

Daruvarac je u zatvoru napao 30 godina starijeg zatvorenika, a onda su mu ostali pokazali kako stvari stoje

Piše Šibenski.hr
10. veljače 2019. - 20:17

 

Volio je tući slabije od sebe sve dok mu jednom nisu pokazali tko je glavni. Tako Darka Kovačevića Daruvarca, koji je ljetos brutalno pretukao maloljetnu djevojku, opisuje njegov bivši zatvorski susjed, koji je u njegovoj blizini bio kada je Daruvarac prije desetak godina služio zatvorsku kaznu, piše 24 sata.

“Uvijek se volio ku*čiti prema slabijima, a prema većim ribama je imao respekta”, ispričao je bivši zatvorenik zadarskog zatvora opisujući kako je jednom Daruvarac nasrnuo na svog trideset godina starijeg cimera iz ćelije te ga ispljuskao. No, tada su jači pritvorenici priskočili u pomoć 50-godišnjem sitnom i slabijem muškarcu te Kovačeviću pokazali tko je glavni.

Bivši zatvorenik za 24sata priča kako su drugi robijaši Kovačevića nekoliko puta udarili šakom u glavu, te da se nakon toga povukao i umirio na svom krevetu.

Daruvarac je svoje slobodno vrijeme mahom provodio trenirajući i to tako da je svakodnevno vježbao radeći stotine sklekova za vrijeme dvosatne šetnje zatvorskim krugom. Dobro upućeni izvor govori za 24 sata da je Daruvarac bio jedan od bogatijih zatvorenika te da mu je na račun u zatvoru često stizao novac od obitelji. Trošio ga je na prehranu, pa je tako voća u ćeliji bilo u izobilju a od njega je radio i voćne napitke.

Kao što se i na suđenjima pojavljivao u uskim košuljama, i u istražnom zatvoru je nosio slim fit odjeću zbog čega bi nekad bio predmet sprdnje ostalih zatvorenika. Iako su ga se mlađi i slabiji pritvorenici bojali, Kovačević u zadarskom zatvoru nikad nije imao velikog respekta, a posebice ga je izgubio nakon brutalnog premlaćivanja mlade djevojke, zbog čega je osuđen nepravomoćno na pet godina zatvora na zadarskom sudu.

Daruvarac će sad jedno vrijeme provesti na slobodi, a nakon pravomoćnosti presude, kojom mu je sada dodijeljeno pet godina bezuvjetnog zatvora, možda će ponovno u ćeliju.

 

24. travanj 2024 17:29