StoryEditorOCM
Crna kronikaOBAVLJEN OČEVID TEŠKE PROMETNE NESREĆE KOD KNINA

Poginula 60- godišnja čobanica: dok je tjerala ovce preko ceste na nju je naletjela Škoda Octavia

Piše Ante Talijaš
7. veljače 2019. - 19:01

U teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak u 9,50 sati dogodila na Državnoj cesti D-33 u mjestu Uzdolje kod Knina, smrtno je stradala 60-godišnja žena iz tog mjesta, dok je 58-godišnji muškarac zadobio lakše ozljede. Nakon što su potjerali ovce preko ceste, na njih dvoje naletio je osobni automobil Škoda Octavia šibenskih registracija kojim je upravljao 61-godišnji muškarac.

-Očevidom na mjestu prometne nesreće, uz prometnog vještaka, rukovodila je zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku. Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 61-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Škoda Octavia, krećući se iz smjera Drniša u smjeru Knina, dolaskom do mjesta prije skretanja za naselje Uzdolje, nije prilagodio brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te je prednjim dijelom vozila zahvatio 60-godišnju pješakinju koja se nalazila na središnjem dijelu kolnika. Od jačine udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je vozač s retrovizorom okrznuo 58-godišnjeg pješaka, koji je stajao uz rub kolnika. Pješaci su prethodno potjerali stado ovaca preko kolnika navedene ceste Na mjestu prometne nesreće u 10,05 sati je konstatirana smrt 60-godišnje pješakinje, dok je 58-godišnji pješak zadobio lakše tjelesne ozlijede s mogućnosti prekvalifikacije – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske

Protiv 61-godišnjeg vozača bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

20. travanj 2024 11:02