StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Sudar autobusa i "stojadina" u Crnici: Zbog teških tjelesnih ozljeda u šibenskoj bolnici zadržan 85-godišnji vozač automobila, koji je i skrivio nesreću

Piše Šibenski.hr
7. veljače 2019. - 15:27

U četvrtak, nešto iza 9 sati, u Šibeniku se, kod igrališta Ljubica u Crnici, dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovali autobus tvrtke "Čazmatrans", koji je prometovao iz Sovlja u Šibenik, i osobni automobil marke Zastava 101.

U toj prometnoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba iz "stojadina", koja je prebačena u šibensku bolnicu. Nitko od putnika iz autobusa nije ozlijeđen.

Očevid na mjestu prometne nesreće u Ulici Ivana Meštrovića napravila je šibenska policija:

- Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 85-godiišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Zastava 101, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se odvojkom Ulice Ivana Meštrović, iz smjera juga u smjeru sjevera, dolaskom do raskrižja s tom Ulicom, koji je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, s vozilom ulazi u raskrižje skrećući ulijevo u smjeru sjevera na kolnik te ulice, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Uslijed toga je na sredini kolnika Ulice Ivana Meštrović  došlo do sudara njegovog vozila i autobusa šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji vozač, koji se kretao iz smjera sjevera u smjeru juga i koji je u raskrižju zadržavao smjer kretanja ravno- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 85-godišnji vozač osobnog automobila, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Protiv 85-godišnjeg vozača je podnijet Obvezni prekršajni nalog, a o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku. 

 

19. travanj 2024 22:58