StoryEditorOCM
Crna kronikaOdluka zadarskog suda

Daruvarcu ukinute sve mjere opreza, više mu nije zabranjeno čak niti približiti se djevojci koju je brutalno premlatio!?

Piše JL
6. veljače 2019. - 17:20

Odlukom Općinskog suda u Zadru Darku Kovačeviću, poznatijem po nadimku 'Daruvarac' ukinute su sve mjere opreza.

Muškarac koji je brutalno pretukao mladu Zadranku u nedjelju izlazi na slobodu; Majka Daruvarčeve žrtve u suzama: U strahu za život brojim dane i strepim. Ovo je cirkus

On bi, kako je potvrdio njegov odvjetnik Boris Radman, u nedjelju 10. veljače trebao biti pušten na slobodu, s obzirom da je istekao maksimalan zakonski rok za njegovo zadržavanje, a presuda još nije postala pravomoćna.

Daruvarcu su, potvrdio je Radman, vraćeni njegovi dokumenti te su mu, piše Jutarnji list, ukinute mjere opreza.

No, među mjerama opreza koje su Daruvarcu izrečene bila je i ona o zabrani približavanja 18-godišnjakinji koju je divljački premlatio, koja je također ukinuta. Barem tako tvrdi odvjetnik Radman u izjavi za N1 Televiziju.

- Stavili smo prijedlog sudu i sud je odlučio da se mjere ukidaju. Nema osnova za to jer su svi rokovi za istražni zatvor istekli. Sve mu je vraćeno natrag, i osobni dokumenti - rekao je Radman novinarima.

Kako bi utvrdili koje su sve mjere opreza sada ukinute, Jutarnji list je najprije pokušao kontaktirati glasnogovornika zadarskog suda Denisa Klarendića, no u njegovom im je uredu rečeno kako je morao ranije izaći s posla.

U uredu sutkinje Mitre Meštrović, koja vodi predmet protiv 'Daruvarca', poručeno je da "nemaju komentara".

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru rečeno je, pak, da upit pošalju elektronskom poštom, što su novinari i učinili te će odgovor objaviti čim ga prime.

Ostaje posve nejasno kako je moguće brutalno premlatiti tinejdžerku, teško je ozlijediti, a potom i izaći na slobodu te biti lišen mjere opreza zabrane približavanja žrtvi.

26. travanj 2024 03:34