StoryEditorOCM
Crna kronikauhićen s provalničkim alatom

Šibenčanin doselio kod djevojke u Solin, pa opustošio okolne kafiće i trgovine: krao je sve, od hrane do auto dijelova, a policija mu je pobrojala više od sto kaznenih djela

6. veljače 2019. - 20:53

Šta čini ljubav? Četrdesetšestogodišnji Šibenčanin S.G je zbog ljubavi doselio kod svoje djevojke u Solin gdje sada zajedno žive.

No, loše navike koje je imao prenio je i na novu adresu stanovanja na užas vlasnika ugostiteljskih i trgovačkih firmi s tog i sinjskog područja.

On je od 19. studenoga prošle godine do 3. veljače 2019. počinio dvanaest teških krađa, od kojih je jedna u pokušaju.

Sumnja se da je provalio u devet ugostiteljskih objekata na sinjskom i solinskom području, a birao je uglavnom one u kojima postoji i aparat za klađenje znajući da se ljudi u zadnje vrijeme više klade nego što piju.

U sedam objekata okomio se dakle na registar kase i terminale za klađenje raznih kladionica te je otuđio novac, iz jednog objekta novac i računalo, dok iz jednog objekta nije otuđio ništa, ali je provalom nastala materijalna šteta. Osumnjičen je i za provale u tri trgovine na istom području. Iz jedne trgovine je otuđen novac, iz druge prehrambeni proizvodi i novac, a iz treće autodijelovi. Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od najmanje 40.000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod 46-godišnjaka je pronađen i oduzet provalnički alat kojega se ne bi posramila ni malo bolja mehanička radionica. Kako je priznao djela protiv njega je podnesena odgovarajuća kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu redovitim putem,a 46-godišnjaku nije određen istražni zatvor.

Na sinjskom području je u Otoku Dalmatinskom provalio u kafić Šesto, u Potravlju u restoran J.F. Kenedyy,u Trilju u caffe bar Ante, pa u trgovinu građevinskog materijala Daler.

U Solinu je čak dva puta provalio u kafić Tin i dva puta u kafić "Cetina",pa u trgovinu prehrambene robe Purex, ta najbolji ulov je imao u trgovini za prodaju rezervnih djelova za teretne automobile "Ciak Truck" gdje je ukrao robe u u vrijednosti 16.630 kuna.

Nije bio dobre sreće prilikom provale u solinski kafić Leonardo kada se oglasio alarm, pa je naš junak pobjegao bez plijena.
Krao je sve od prehrambenih proizvoda do auto dijelova, a najviše je volio ukrasti novac i to iz kladomata,a najviše je ukrao iz kladomata PSK koji je smješten u kafiću Cetina u Hektorovićevoj kada se navratio po drugi put. Prvi put je maznuo 1600 kuna.

U objekte je ulazio da način da bi odvaljivao katance na ulaznim vratima provaljivao alatom oštećujući prozore, a nije se libio ni kamenim blokom ući u prostor kada drugačije nije išlo.

Od prije je poznat policiji po nizu istovrsnih kaznenih djela koja su sa ovim provalama i krađama dosegle troznamenkasti broj.

20. travanj 2024 03:27