StoryEditorOCM
Crna kronikaUhićen dvojac pljačkaša

Dolijali 39- godišnjak i 28- godišnjak koji su zajedno izvršili 11 krađa; Ukrali su oko dvije i po tone aluminija i prodali ga za 15 tisuća kuna

Piše Ante Talijaš
23. siječnja 2019. - 11:22

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i 28-godišnjakom osumnjičenim za 11 kaznenih djela teških krađa, od kojih jedna u pokušaju, sve na štetu aluminijske tvrtke Impol TLM-a Šibenik.

Nakon dojave, 22. siječnja oko 1,55 sati da je izvršena provala u skladište tvrtke, policijski službenici su izlaskom na mjesto događaja oko 4,10 sati u neposrednoj blizini zaustavili osobni automobil Chevrolet Lacetti, bez registracijskih oznaka, kojim je, pod utjecajem doge, upravljao osumnjičeni 39-godišnjak. Tom prilikom u neposrednoj blizini je zatečen i osumnjičeni 28-godišnjak. Obzirom da su oba dvojica odgovarala opisu osoba koje su izvršile provalu, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su osumnjičeni od početka mjeseca prosinca 2018.g. do 22. siječnja kroz rupu u ogradi ulazili u prostor oštećene tvrtke i dolazili do skladišta u koje su ulazili kroz prozor na visini iznad dva metra, te iz skladišta otuđili aluminij težine 2.607 kilograma, kojeg su potom prodavali u tvrtci za otkup sekundarnih sirovina u Šibeniku. Ukupna nastala šteta je procijenjena na iznos od oko 15.000 kuna.   

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teških krađa predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, dok će protiv osumnjičenog 39-godišnjaka biti podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

20. travanj 2024 14:34