StoryEditorOCM
Crna kronikaVelika zapljena droge

Vrpolje: šibenska policija uhvatila 22- godišnjaka u Cliu šibenskih tablica s dva kilograma marihuane pripremljene za dilanje

Piše Šibenski.hr
7. siječnja 2019. - 11:42

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije je provedeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za 41 kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama,izvijestili su iz šibensko- kninske policije.

- Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su 4.siječnja 2019.g. oko 18 sati u mjestu Vrpolje u prometu zaustavili osobno vozilo marke Renault Clio šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, u kojem je osumnjičeni 22-godišnjak bio suvozač. Vizualnim pregledom vozila su policijski službenici uočili smotuljke sačinjene od PVC folije za koje su posumnjali da se radi o drogi, zbog čega su 21-godišnjak i 22-godišnjak s vozilom prepraćeni do Policijske uprave- rekla je Sanja Baljkas iz šibensko- kninske policije.

Prema njezinim riječima, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku uz pomoć službenog psa za detekciju droga je izvršena pretraga vozila u kojem su pronađena i oduzeta dva smotuljka ukupne težine 1998 grama ispunjene zelenom biljnom materijom izgleda karakterističnog za drogu marihuanu, smotuljak težine 50 grama ispunjen bijelom praškastom tvari izgleda karakterističnog za drogu amfetamin, tzv. „speed“, smotuljak težine 13 g ispunjen bijelom praškastom tvari izgleda karakterističnog za stimulativno sredstvo kreatin, te digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima droge marihuane i amfetamin, a što je sve neovlašteno posjedovao 22-godišnjak radi daljnje preprodaje.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 22-godišnjak tijekom 2018.godine ukupno u deset navrata prodao drogu marihuanu u količinama 0.5-1 gram 21-godišnjaku za novčane iznose 50-100 kuna. Također je utvrđeno kako je 22-godišnjak tijekom 2018.g. prema još tri osobe ukupno u trideset navrata prodao drogu marihuanu i amfetamin u količinama 0.5-1 gram također za novčane iznose 50-100 kuna- istaknula je Baljkas.

Iz policije su zaključili kako je osumnjičeni 22-godišnjak 5. siječnja u 18.30 sati uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan u pritvorsku policijsku jedinicu.

26. travanj 2024 22:56