StoryEditorOCM
Crna kronikaVatreni blagdan

Planulo u Dubravi kod Šibenika; bura otežava posao vatrogascima kojima su pomagale i zračne snage

Piše Hina, Šibenski.hr
25. prosinca 2018. - 16:45

U Dubravi kod Šibenika, prema industrijskoj zoni Podi u utorak oko 11 sati planuo je požar, gase ga šibenski vatrogasaci, kojima su se pridružili jedan kanader i air tractor protupožarnih snaga Ministarstva obrane RH.

Oko 13 sati na požarište su upućeni jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, naveli su iz MORH-a.

Letačke protupožarne posade i nakon završetka ovogodišnje protupožarne sezone nalaze se u svakodnevnom dežurstvu i spremnosti za angažman na požarištima.

Oko 14,30 sati zračne snage su napustile požarište. Na terenu je ostalo oko 30 vatrogasaca s 12 vozila.

Prema riječima Volimira Miloševića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, vatra nije ugrozila kuće, premda se bila približila nekim poslovnim objektima u zoni Podi.

Milošević procjenjuje da je vatra zahvatila oko 20 hektara, no situacija na terenu je puno bolja nego prije dolaska zračnih snaga.

Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik istaknuo je kako je požar lokaliziran oko 14,30 sati.

- Bura nam otežava posao. Radi se o velikoj opožarenoj površini i prilično nepristupačnom terenu. Držim kako su se tri manja požara spojila u jedan. No, unatoč svemu, mislim kako ćemo do noći požar ugasiti- kazao je Milošević za HRT.
 

25. travanj 2024 08:54