Dva kriminalistička istraživanja Šibenska policija riješila pljačku kladionice iz 2015. godine, ali i filmski prepad peteročlane bande, kojoj je "mozak" bila 18- godišnjakinja, otprije nekoliko dana

Dva kriminalistička istraživanja

U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave Šibensko- kninske uspješno su dovršena dva kriminalistička istraživanja, izvijestili su u četvrtak iz šibensko- kninske policije.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za razbojništvo na štetu sportske kladionice tvrtke sa sjedištem u Zagrebu i 26-godišnje zaposlenice.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 19. srpnja 2015. godine oko 15.40 sati u Šibeniku u ulici Ante Šupuka maskiravši se potkapom s otvorom za lice koristeći se pištoljem nepoznate marke i kalibra usmjerivši pištolj u smjeru 26-godišnje zaposlenice uz ozbiljnu prijetnju od nje zatražio da mu preda sav novac, što je oštećena u strahu za svoj život i učinila, te mu dala ukupan iznos od 10. 970 kuna i to dio iz ladice blagajne, a dio iz sefa koji je od nje zatražio da ga otvori.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je 18. prosinca 2018. godine uz kaznenu prijavu predan Pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Također je dovršeno i kriminalističko istraživanje trojicom 18-godišnjaka, 18-godišnjakinjom i maloljetnikom osumnjičenima za razbojništvo na štetu 25-godišnjaka.

Utvrđeno ja da je osamnaestogodišnjakinja po prethodnom dogovoru s četvoricom osumnjičenih stupila u kontakt s oštećenim kojeg poznaje od ranije, te s njim dogovorila susret 17. prosinca oko 21.30 sati u njegovom automobilu u Šibeniku na osamljenom mjestu, gdje su po prethodnom dogovoru došla i ostala četvorica osumnjičenih koji su maskiravši se uz silu i prijetnju ušli u osobni automobil oštećenog, tjelesno ga napali, te mu otuđili novaci osobne predmete ukupne vrijednosti od oko 5000 kuna.

Osamnaestogodišnjakinja je ovom prilikom kako ne bi oštećenom bila sumnjiva glumila strah kako bi odvratila pozornost od sebe i umiješanosti u ovo kazneno djelo.

Po dovršenju ovog kaznenog djela osumnjičeni su međusobno podijelili dio ukradenog novca i ukradene predmete, dok je preostali iznos novca jedan od osamnaestogodišnjaka zadržao za sebe kao i dio koji je trebao predati osamnaestogodišnjakinji .

Pretragom stana kojim se koristi jedan od osamnaestogodišnjaka je pronađen ručni sat oštećenog i novac koji potječe od izvršenja ovog kaznenog djela.

Svi osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

velika policijska akcija 'Pao' poznati trgovac luksuznih vozila: već je bio optužen kao dio grupe krijumčara pukovnika Maglova, njegove automobile vozili su odvjetnici, poduzetnici, kriminalci...

'Pao' poznati trgovac luksuznih vozila: već je bio optužen kao dio grupe krijumčara pukovnika Maglova, njegove automobile vozili su odvjetnici, poduzetnici, kriminalci...
Tijekom ranoga jutra policija je upala u niz objekata na području Zagreba, ali i zagrebačke Županije, ogradivši ...
'Pao' poznati trgovac luksuznih vozila: već je bio optužen kao dio grupe krijumčara pukovnika Maglova, njegove automobile vozili su odvjetnici, poduzetnici, kriminalci...