StoryEditorOCM
Crna kronikaMigranti u Šibeniku

Na Meterizama su uhvaćeni 23- godišnji Iračanin i godinu dana mlađi Sirijac: bit će protjerani iz Hrvatske i godinu dana neće smjeti ući u našu državu

Piše Šibenski.hr
30. studenog 2018. - 13:38

U petak ujutro iz Policijske uprave Šibensko- kninske službeno su komentirali jučerašnje hvatanje dvojice migranata u Šibeniku:

- U četvrtak oko 11,30 sati u Šibeniku, u Njivicama, iz kamiona bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka pri istovaru robe iskočila su dva muškarca, koji su zatečeni na predjelu Meteriza u Šibeniku. Nakon toga su privedeni u prostorije policije, gdje je utvrđeno da se radi o 23-godišnjem iračkom državljaninu i 22-godišnjem sirijskom državljaninu, koji su 29. studenog nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, te da isti nezakonito borave u Republici Hrvatskoj- rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Kako se doznaje u policiji, donijeto je rješenje o njihovu protjerivanju iz Republike Hrvatske sa zabranom ulaska i boravka od jedne godine. Nakon provedenog postupka dvojica migranata su smješteni u Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju.

18. travanj 2024 20:04