StoryEditorOCM
Crna kronikaobiteljski nasilnik

Brutalno pretukao oca jer mu nije dao gledati televiziju: nokautirao ga je, a onda nastavio cipelariti... Pukli su mu lubanja i lice; Sud ga kaznio radom za opće dobro!?

Piše JL
29. studenog 2018. - 18:24

Kristijan (31) iz okolice Đurđevca lani je 'u prostorijama obiteljske kuće, tijekom prepirke oca snažno udario šakom u glavu, a nakon što je pao na pod još nekoliko puta nogom ga je udario u tijelo, usljed čega je zadobio puknuće kostiju lubanje u predjelu očne duplje i puknuće jagodične kosti', prenosi Jutarnji list.

Općinski sud u Koprivnici proglasio ga je krivim i kaznio ga s godinu dana zatvora te mu kaznu zamijenio radom za opće dobro. Kristijan je prije toga već pravomoćno osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora.

Tijekom suđenja rekao je kako se samo branio od oca koji je u ruci držao kuhinjski nož i prijetio mu da će ga ubiti. Priznao je da ga je udario šakom u predjelu oka te ga je, dok je ležao, dvaput udario nogom u tijelo. Kaže kako nakon svega normalno komunicira sa ocem, a žao mu je zbog počinjenja kaznenog djela, piše Podravski.hr.

Otac je posvjedočio kako je kobne večeri u obiteljskoj kući zatekao sina i dvojicu njegovih prijatelja koji su gledali televiziju i nakon toga došlo je do svađe jer su dečki televizor iz njegove sobe htjeli odnijeti u sinovu.

– Istina, držao sam nož u ruci kojim sam tog časa rezao kruh, pa sam sinu rekao neka ostavi televizor u mojoj sobi. Tad sam osjetio snažan udarac u predjelu desnog oka, pao sam i izgubio svijest – rekao je nesretni otac.

Medicinski vještak dr. Davorin Hećimović u svojem nalazu naveo je da su kod oca 'dijagnosticirane ozljede u vidu puknuća kostiju lubanje u predjelu očne duplje i puknuće desne jagodične kosti'.

– Te su ozljede nastale višekratnim djelovanjem tupotvrde sile koja je djelovala u više navrata iz raznih smjerova. Ozljede glave, podljevi desnog oka, prijelomi kostiju očne duplje i jagodične kosti, te krvarenje na očnoj sluznici i potres mozga nastali su u jednom mahu, i to djelovanjem tupotvrde sile, odnosno šake. Natučenje prsnog koša i desne slabinske regije nastale su u dva maha, djelovanjem tupotvrde sile, moguće je noge – ističe medicinski vještak.

Presuda je nepravomoćna i na nju se Kristijan može žaliti.

18. travanj 2024 11:27