StoryEditorOCM
Crna kronikaSeksualno uznemiravanje

Skandal u Medicinskoj školi: učenik razrednoj kolegici zavlačio ruku u grudnjak i gaćice, a profesor šutio; Ravnateljica mu dala otkaz, pa ga onda povukla!?

Piše PSD
20. studenog 2018. - 15:23

Školski odbor Medicinske škole u Puli u petak je smijenio ravnateljicu škole Gordanu Ćoso, a vršiteljicom dužnosti ravnateljice imenovana je dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba, piše Glas Istre, navodeći kako razlog smjene zasad nitko u školi ne želi službeno potvrditi.

O smjeni ravnateljice i slučaju seksualnog uznemiravanja Glas Istre je, kako pišu, doznao "iznutra", iz samog kolektiva.

Od člana Školskog odbora doznaje se kako je smjeni ravnateljice "kumovao" njezin odnos prema jednom profesoru škole, s kojim u kolektivu već godinama imaju problema, a kojeg ravnateljica navodno cijelo vrijeme štiti i pokriva. Navodno taj profesor učestalo kasni na nastavu ili se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, a okidač je nedavni slučaj na njegovom satu kada je među učenicima došlo do neprimjerenog seksualnog ponašanja.

- Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu je bila kap koja je prelila čašu. Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak. Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije ravnateljica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor. Nakon tog poteza ravnateljice, Školski odbor je izgubio povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a ravnateljica mu već duže vrijeme "gleda kroz prste". Zbog toga je Školski odbor donio odluku o smjeni ravnateljice, no Gordana Ćoso to izgleda ne želi prihvatiti, kaže izvor za Glas Istre.

19. travanj 2024 08:36