StoryEditorOCM
Crna kronikaOHRABRUJUĆE VIJESTI

Dvije djevojčice stradale u prometu kod Tromilje, uspješno se oporavljaju, probuđene su iz kome, vitalno nisu ugrožene i izvan su životne opasnosti

Piše Ante Talijaš
9. studenog 2018. - 15:14

Šibenske djevojčice (11 i 8 godina) koje su prije sedam dana zadobile teške i po život opasne ozljede u prometnoj nesreći kod Tromilje, uspješno se oporavljaju na Odjelu Neurokirurgije splitskog Kliničkog centra Firule. Obje djevojčice, naime, zadobile su ozljede glave, te su u noći nakon prometne nesreće operirane od strane splitskog liječničkog tima neurokirurga te potom stavljene u stanje inducirane kome.

Kako smo u petak doznali iz splitske bolnice, djevojčice su probuđene iz kome. Njihov oporavak ide dobro i po planu, te kod njih više nisu vidljiva bitnija oštećenja glave. Prema našem bolničkom izvoru, njihovo stanje sada je stabilno, nisu vitalno ugrožene i izvan su životne opasnosti.

U prometnoj nesreći, podsjetimo, koja se dogodila prošle subote oko 16,20 sati na cesti Šibenik – Drniš kod Tromile, 11-godišnja i osmogodišnja djevojčica zadobile su teške i po život opasne ozljede na stražnjem sjedalu osobnog automobila Volkswagen UP.

Vozačica (40) vozila zadobila je lakše ozljede, kao i osmogodišnja djevojčica sa zadnjeg sjedišta. Nakon prometne nesreće, 70-godišnjem suvozaču iz osobnog automobila J.P. konstatirana je smrt u šibenskoj bolnici.

Nesretni 70-godišnjak iz Pakova sela, utvrđeno je policijskim očevidom, nije preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda, već od srčanog udara kojeg je zadobio tijekom vožnje, a prije ove prometne nesreće.

Kako je izvijestila policija, nesreću je skrivio 40-godišnji vozač MAN-ove cisterne za prijevoz opasnih tvari. On se straga cisternom zabio u Volkswagen UP jer se nije držao propisanog razmaka između vozila. Prednjim dijelom udario je u stražnji dio osobnog automobila koji usporavao, te ga odbacio u zaštitnu ogradu.

05. svibanj 2024 07:16