StoryEditorOCM
Crna kronikaEpilog teške nesreće na Tromilji

Dvije djevojčice operirane u splitskoj bolnici, nalaze se u induciranoj komi i njihovo stanje je stabilno; Djed (70) preminuo od posljedica srčanog udara?

Piše Ante Talijaš
4. studenog 2018. - 13:56

Dvije djevojčice, 11-godišnja i osmogodišnja, koje su zadobile teške i po život opasne ozljede u prometnoj nesreći koja se u subotu predvečer oko 16,20 sati dogodila na državnoj ceste Šibenik – Drniš kod Tromilje, zbrinute se na Odjelu Neurokirurgije splitskog Kliničkog centra Firule.

Kako neslužbeno doznajemo iz splitske bolnice, djevojčice su u subotu navečer iz šibenske bolnice dovezene u stanju pliće kome. Tijekom noći, splitski liječnički tim neurokirurga uspješno je obavio kirurške zahvate nad djevojčicama, kojima su prethodno konstatirane ozljede glave. Nakon operacije, poradi rasterećenja mozga obje djevojčice stavljene su u stanje inducirane kome, te je trenutno njihovo stanje stabilno. One su priključene na potrebite aparate i splitski liječnici intenzivno prate njihovo stanje, doznajemo u splitskom Kliničkom centru.

Kako smo već izvještavali, prometna nesreća se dogodila nakon što je u osobni automobil Volkswagen UP straga udario MAN-ov kamion cisterna za plin. U osobnom automobilu smrtno je stradao 70-godišnji J.P. iz Pakova sela koji se nalazio na mjestu suvozača, njegova 40-godišnja kći koja je upravljala vozilo zadobila je lakše ozlijede i zadržana je na liječenju u šibenskoj bolnici. Od tri djevojčice (kči i nećakinje vozačice) koje su se nalazile na zadnjem sjedištu 11-godišnjakinja i osmogodišnjakinja zadobile su teške i po život opasne ozljede, dok je devetogodišnja djevojčica zadobila lakše ozljede.

U subotu navečer policijska glasnogovornica Marica Kosor kazala nam je kako je policijskim očevidom utvrđeno da je nesreću skrivio 40-godišnji vozač cisterne, a koji se nije držao propisanog razmaka između vozila, te je, krećući se iz smjera Drniša prema Šibeniku, prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 40-godišnja vozačica.

Novi detalj ove prometne nesreće, kazala nam je glasnogovornica Kosor, jest taj da je nesretni 70-godišnjak preminuo na mjestu nesreće, a ne u bolnici, kako su o tome bile prve informacije. Obdukcijom će se, dodala je Kosor, utvrditi uzroci njegove smrti.

Kako, pak, neslužbeno doznajemo, 70-godišnji J.P. navodno je preminuo od posljedica srčanog udara, a ne od zadobivenih ozljeda nakon udara MAN-ove cisterne.


 


 


 


 


 


 

19. travanj 2024 08:05