StoryEditorOCM
Crna kronikaOdluka šibenskog suda

Zadarski sudac Željko Rogić oslobođen optužbe za klevetanje kolegice Klišmanić

Piše Ante Talijaš
24. listopada 2018. - 13:27

Nepravomoćnom presudom objavljenom u srijedu na Općinskom sudu u Šibeniku, sutkinja Alenka Skubić odbacila je građansko-pravnu tuđbu koju je zbog klevete protiv suca i bivšeg predsjednika zadarskog Općinskog suda podnijela njegova kolegica sa zadarskog suda sutkinja Ivana Klišmanić. Ovom presudom, kazala je sutkinja Skubić, odbačen je i zahtjev tužiteljice Klišmanić za novčanom odštetom od deset tisuća kuna.

Inače, na objavi presudi nisu se pojavili ni suđenik Željko Rogić, a ni tužiteljica Ivana Klišmanić i odvjetnički tim koji ju je zastupao u ovoj parnici.

-Tužba je odbačena kao neosnovana, jer ovaj sud tijekom dokaznog postupka nije utvrdio da je suđenik svojim izjavama u medijima povrijedio pravo na osobnost, ugled i čast tužiteljice Ivane Klišmanić. Sud je utvrdio da je suđenik jedan dio svojih izjava objavljenih u novinama demantirao, a za druge dijelove njegovih istupa utvrđeno je da je riječ o blagih i lakšim povredama prava na osobnost tužiteljice – kazala je, među ostalim, u obrazloženju presude sutkinja šibenskog Općinskog suda Alenkla Skubić.

Ona je dodala kako tijekom sudskom postupka tužiteljica Klišmanić nije dokazala da joj je postupcima Željka Rogića nanesena neimovinska šteta.

Za podsjetnik je da je sutkinja Klišmanić podnijela tužbu protiv kolege Rogića, da bi stala, kako je kazala na suđenju, na kraj njegovim medijskim istupima u kojima joj je klevetama povrijedio pravo na osobnost, ugled i čast. Tužila ga da ju je dok je bio predsjednik Općinskog suda u Zadru u medijima prikazao kao lošu osobu koja nije dostojna sudskog posla, da ju je lažno optužio da je opstruirala rad suda dok je Rogić bio predsjednik, te da ju neistinama javno prozvao zbog nepotizma.

Objavi presude nazočili su aktivisti Udruge 'Sudstvom ogorčeni građani' iz Splita, Udruge za pomoć i zaštitu žrtava hrvatskog pravosuđa te načelnik općine Primošten Stipe Petrina.

20. travanj 2024 01:05