StoryEditorOCM

DORH optužio 22- godišnjaka: Vikao da će se ubiti, pa teško ozlijedio čovjeka koji ga je odgovarao od suicida

Piše Šibenski.hr
16. listopada 2018. - 21:33

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je u utorak podnijelo Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv 22- godišnjag hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona, izvijestili su iz DORH-a.

Kako kažu u Tužiteljstvu, okrivljeniku se stavlja na teret da je 7. rujna 2018. u popodnevnim satima u Pirovcu, nakon što je u blizini oštećenikove vikend kuće vikao da će se ubiti, pa ga oštećeni sa svoje terase odgovarao govoreći mu da to ne učini, preskočio ogradni zid oštećenikova dvorišta, popeo se uz stepenice koje vode na terasu i prišao oštećeniku na vrhu tih stepenica te ga s objema rukama odgurnuo, uslijed čega je oštećenik posrnuo nekoliko metara unatrag prema terasi.

Nakon toga ga je nastavio gurati te ga uhvatio s obje ruke u predjelu nadlaktica, a zatim rukama za vrat i snažno ga bacio na tlo, prilikom čega je oštećenik udario tjemenim dijelom glave u popločano tlo terase, a okrivljenik je napustio mjesto događaja. Pored tjelesnih ozljeda u vidu krvnih podljeva glave tjemena zatiljno, desnog ramena i lijeve podlaktice, oštećenik je zadobio i tešku tjelesnu ozljedu (krvarenje ispod meke moždane ovojnice tjemeno straga obostrano).

Općinsko državno odvjetništvo je u optužnici predložilo sudu da prema okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

20. travanj 2024 12:39