StoryEditorOCM
Crna kronikaStanje u cestovnom prometu

Riječanin na autocesti kod Skradina "raspalio" 214 kilometara na sat

Piše šibenski.hr
9. listopada 2018. - 14:22

U proteklom tjednu, točnije u vremenu od 1. do 7. listopada, na području kojeg pokriva PU šibensko-kninska dogodile su se 22 prometne nesreće. U tri prometne nesreće dvije su osobe teže i jedna lakše ozlijeđene, dok je 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Najveći broj prometnih nesreća, njih 16, dogodio se na području Šibenika.

U dvije prometne nesreće bilo je ozlijeđenih osoba i 14 s materijalnom štetom, dok su na području Knina zabilježene dvije prometne nesreće, od kojih jedna s teže ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Na drniškom području evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analiza uzroka ovih prometnih nesreća pokazala je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila i nepoštivanje prednosti prolaza. Policijski službenici su u tom periodu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeli 294 mjere, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (69), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (30), nepropisno uključivanje i isključivanje (11), nepropisno pretjecanje (1), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (75), a iz prometa su isključena 32 vozača i 10 vozila.

Osim toga, 3. listopada u Rogoznici je, na državnoj cesti D8, zatečen 46-godišnji vozač koji je u alkoholiziranom stanju upravljao motociklom Aprilia, splitskih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 2,2 alkohola u krvi. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog.

Nadalje, 1.listopada na autocesti A1 u Skradinu 29-godišnji vozač vozio je osobni automobil marke BMW, riječkih registracijskih oznaka brzinom od 214 kilometara na sat. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna od 2.000 kuna.

 

 

23. travanj 2024 12:01