Akcija šibenske policije Uhićene dvije 43- godišnjakinje koje su masovno krale po Nacionalnom parku "Krka": Kod kradljivica je pronađeno 10 tisuća eura u raznim valutama

Akcija šibenske policije

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije 43-godišnjakinje, od kojih je jedna na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Osumnjičene su, prilikom vršenja opservacije područja Nacionalnog parka Krka, zbog učestalih kaznenih djela krađa na štetu stranih državljana, zapažanjem policijskih službenika dovedene u vezu s počinjenim kaznenim djelima na tom području, temeljem čega je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene između 1. i 5. rujna na prostoru Nacionalnog parka Krka počinile ukupno 18 kaznenih djela „džepnih“ sve na štetu stranih državljana i to njemačkih, američkih, mađarskih, japanskih, poljskih, britanskih švicarskih, austrijskih čeških i talijanskih državljana, i to na način da su koristile ili same izazivale gužvu ili su krađe vršili iz ostavljenih ruksaka oštećenih za vrijeme njihova kupanja.

Nadalje je ovim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičene, s ciljem vršenja ovih kaznenih djela, unajmile apartman na području grada Zadra u koji su se iz Zagreba dovezle osobnim automobilom unajmljenim u Rent a car poslovnici na području Zagreba. Odsjevši u unajmljenom apartmanu osumnjičene su svakodnevno, i to od 1. do 6.rujna tj. do trenutka zatjecanja od strane policijskih službenika tim osobnim automobilom dolazile na područje Nacionalnog parka Krka i to s ciljem vršenja kaznenih djela, nakon čega bi se vraćale u apartman i pohranjivale otuđene predmete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u unajmljenom apartmanu je pronađen veći dio otuđenih predmeta, i to tri mobilna telefona, jednom tabletu i većoj količini novca u domaćoj i različitim stranim valutama ( 7148 eura, 44 000 jena, 2780 kineskih juana, 373 američka dolara, 350 australskih dolara, 440 hongkongških dolara, 13 600 čeških kruna, 4 253 kune i dr. valuta u manjem iznosu), ukupnog iznosa, otprilike, 10 000 eura.

Osim toga na području samog Nacionalnog parka „Krka“, je pronađen i veći broj otuđenih i kasnije odbačenih ili sakrivenih novčanika.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičene su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Stravičan zločin Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču? Policija uhitila žensku osobu, neslužbeno je riječ o sestri nestale Jasmine, cure novi detalji slučaja

Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču? Policija uhitila žensku osobu, neslužbeno je riječ o sestri nestale Jasmine, cure novi detalji slučaja
Počeo se rasplitati slučaj pronalaska tijela prije 18 godina nestale Jasmine Dominić. Podsjetimo, pronađeno je u...
Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču? Policija uhitila žensku osobu, neslužbeno je riječ o sestri nestale Jasmine, cure novi detalji slučaja

NASTRADAO POPULARNI VODIČKI LOKAL Dvojica pijanih muškaraca porazbijali inventar u 'Dalmatinu' i prijetili vlasnicima, pa završili u pritvoru; Nastala je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna!

Dvojica pijanih muškaraca porazbijali inventar u 'Dalmatinu' i prijetili vlasnicima, pa završili u pritvoru; Nastala je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna!
U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom osumnjičenim za prijetn...
Dvojica pijanih muškaraca porazbijali inventar u 'Dalmatinu' i prijetili vlasnicima, pa završili u pritvoru; Nastala je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna!