StoryEditorOCM
Crna kronikaAkcija šibenske policije

Uhićene dvije 43- godišnjakinje koje su masovno krale po Nacionalnom parku "Krka": Kod kradljivica je pronađeno 10 tisuća eura u raznim valutama

Piše Šibenski.hr
11. rujna 2018. - 13:23

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije 43-godišnjakinje, od kojih je jedna na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Osumnjičene su, prilikom vršenja opservacije područja Nacionalnog parka Krka, zbog učestalih kaznenih djela krađa na štetu stranih državljana, zapažanjem policijskih službenika dovedene u vezu s počinjenim kaznenim djelima na tom području, temeljem čega je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene između 1. i 5. rujna na prostoru Nacionalnog parka Krka počinile ukupno 18 kaznenih djela „džepnih“ sve na štetu stranih državljana i to njemačkih, američkih, mađarskih, japanskih, poljskih, britanskih švicarskih, austrijskih čeških i talijanskih državljana, i to na način da su koristile ili same izazivale gužvu ili su krađe vršili iz ostavljenih ruksaka oštećenih za vrijeme njihova kupanja.

Nadalje je ovim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičene, s ciljem vršenja ovih kaznenih djela, unajmile apartman na području grada Zadra u koji su se iz Zagreba dovezle osobnim automobilom unajmljenim u Rent a car poslovnici na području Zagreba. Odsjevši u unajmljenom apartmanu osumnjičene su svakodnevno, i to od 1. do 6.rujna tj. do trenutka zatjecanja od strane policijskih službenika tim osobnim automobilom dolazile na područje Nacionalnog parka Krka i to s ciljem vršenja kaznenih djela, nakon čega bi se vraćale u apartman i pohranjivale otuđene predmete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u unajmljenom apartmanu je pronađen veći dio otuđenih predmeta, i to tri mobilna telefona, jednom tabletu i većoj količini novca u domaćoj i različitim stranim valutama ( 7148 eura, 44 000 jena, 2780 kineskih juana, 373 američka dolara, 350 australskih dolara, 440 hongkongških dolara, 13 600 čeških kruna, 4 253 kune i dr. valuta u manjem iznosu), ukupnog iznosa, otprilike, 10 000 eura.

Osim toga na području samog Nacionalnog parka „Krka“, je pronađen i veći broj otuđenih i kasnije odbačenih ili sakrivenih novčanika.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičene su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

24. travanj 2024 11:57