StoryEditorOCM
Crna kronikaStravična nesreća u Šibeniku

Šokirana majka četverogodišnjaka kojeg je na pješačkom pokosio motociklist: Vodila sam ga na prvi karate trening, prelazili smo cestu, a onda je dojurio motor, pogodio mi sina ručkom volana, istrgnuo mi ga iz ruku i oborio...

Piše Ante Talijaš
8. rujna 2018. - 14:17

Četverogodišnji dječak stabilno je i nije vitalno ugrožen, nakon što ga je 28-godišnji motociklist 'Yamahom' pokosio na pješačkom prijelazu u središtu Šibenika ispred 'stare pošte', dok je s majkom, držeći se za ruku, prelazio cestu.

Odlične su to vijesti, nakon što su mališanu u šibenskoj bolnici konstatirane teže ozljede.

Naime, dječak je zadobio površinske ozljede glave i napuknuće jedne košćice lice, te je preventivno upućen na Odjel za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Split.

- Moje dijete bit će dobro. Nakon pregleda na maksilofacijalnoj kirgurgiji, liječnici su zaključili da nije potrebna operacija. Lice mu je natečeno, ima podljeve, sve to ružno izgleda, ali najvažnije je da nije vitalno ugrožen - kazala nam je dječakova majka Ana Ljubić, inače, patronažna medicinska sestra u šibenskom Domu zdravlja.

Pred očima su joj i dalje slike stravičnog trenutka naleta motocikla i udar u njezinog sinčića, koje pukom srećom nije završilo s gorim posljedicama.

-Vodila sam dijete prvi dan na trening u karate klub. Pred pješačkim prijelazom zaustavilo se taksi kombi vozilo i držeći dijete za ruku krenuli smo preko prijelaza. Odjednom je dojurio motociklist iz smjera Poljane prema rivi, zaobišao taksi vozilo s lijeve strane i naletio na nas. Dijete mi je pogodio ručkom volana, istrgao mi ga iz ruku i oborio na cestu. Mali je jako plakao, a lice mu je bilo obliveno krvlju, najviše je krvarilo iz predjela oka. Unatoč svemu, iskustvom iz medicinske struke ostala sam pribrana, stalno sam pričala sa sinom koji je bio pri svijesti, a to mi je bio znak da nije zadobio ozljede mozga. Vozač taksija odmah je zvao Hitnu, koja došla vrlo brzo, svaka im čast. Zahvalila bih se svima koji su pomogli u zbrinjavanju moga djeteta - ispričala nam je Ana Ljubić, u čijem se glasu osjetilo olakšanje nakon što su liječnički pregledi i u splitskoj bolnici pokazali da neće biti trajnijih i ozbiljnijih zdravstvenih problema po njezino dijete.

O ovoj prometnoj nesreći, kao što već pisali iz policije su izvijestili je 28-godišnji motociklist na Yamahi vršio pretjecanje vozila ispred sebe preko pune središnje crte, a u trenutku dok se to vozilo zaustavilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka.

Uslijed toga je svojim prednjim desnim dijelom motocikla udario u dijete, koje je vodila majka, a koji su prelazili kolnik tim obilježenim pješačkim prijelazom i u trenutku prometne nesreće su se nalazili na sredini kolnika. Protiv 28-godišnjem vozača motocikla policija je Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

25. travanj 2024 00:50