StoryEditorOCM
Crna kronikaTjedna analiza

Na šibenskim cestama u  sedam dana 37 pormetnih nesreća s jednom poginulom osobom i devetero ozlijeđenih

Piše sibenski.hr
29. kolovoza 2018. - 13:01

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u periodu od 20. do 26.kolovoza na našem se području ukupno dogodilo 37 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba poginula, devet je sa ozlijeđenim osobama u kojima su dvije teže i osam lakše ozlijeđene, te 27 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

Najveći broj prometnih nesreća, njih 36, dogodilo se na području Šibenika, i to jedna prometna nesreća s poginulom osobom, devet s ozlijeđenim osobama i 26 s materijalnom štetom.

Na području Knina je evidentirana jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, a na području Drniša nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće okolnosti koje su dovele do nesreće neprilagođena brzina kretanja vozila te nepoštivanje prednosti prolaza.

U tom periodu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 454 mjere, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (98), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (32), nepropisno uključivanje i isključivanje (8), nepropisno pretjcanje (15), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (10), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 57 vozača i 10 vozila.

Osim toga, 20. kolovoza u Kninu, ulici 7.gardijske brigade, 46-godišnji vozač hrvatski državljanin je zatečen da upravlja osobnim automobilom marke „Fiat Punto“ šibenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola. Izmjerena koncentracija je 2,14 g/kg. Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog.

Dana 24.kolovoza na autocesti A1 „Pirovac“, 31-godišnji vozač mađarski državljanin je zatečen da upravlja osobnim automobilom marke „Mercedes“ mađarskih registracijskih oznaka nepropisnom brzinom od 213 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna u iznosu od 2000 kuna.




 

24. travanj 2024 21:58