StoryEditorOCM
Crna kronikastravična nesreća

Mladić koji je skrivio prometnu u Ilici vodio je udrugu za promicanje sigurnosti prometa, a obiteljskoj tvrtki partneri su bili Agrokor, Ina, Pevec i mnogi drugi

Piše JL
25. kolovoza 2018. - 12:39

Marin Kamenički, 20-godišnji mladić koji je suludom vožnjom u svojem skupocjenom Mercedesu C 63 AMG izazvao stravičnu nesreću u zagrebačkoj Ilici, bio je predsjednik udruge Karlo Klaić, piše jutarnji.hr.

Ta je udruga osnovana lani u listopadu u čast na njegova poginulog prijatelja koji je stradao u prometnoj nesreći u listopadu 2016. godine.

Prema Registru udruga, cilj je ove udruge “promicanje sigurnosti prometa i prometne kulture te podizanje razine svijesti, odgovornosti i znanja u svrhu smanjenja nepropisnog i rizičnog ponašanja svih sudionika cestovnog prometa s naglaskom na djecu i mlade”, a između ostalog, udruga nudi i “psihološku, materijalnu, stručnu i svaku drugu pomoć članovima obitelji čije su osobe stradale u prometnim nesrećama”.

Savjetnik uprave

Dopredsjednik udruge je Ivan Jurić Kaćunić, inače vlasnik Radio Dalmacije, a tajnik udruge Katijan Knok direktor je Narodnog
radija.

Uz Kaćunića i Knoka, karijeru na radijskim postajama imao je i Kamenički. Naime, neko je vrijeme bio savjetnik Uprave na radiju Enter, a zajedno sa svojim kolegama iz udruge bio je i na prijemu kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Tada je Pantovčak posjetilo izaslanstvo Koordinacije komercijalnih radijskih postaja pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, koje je predsjednicu obavijestilo o ciljevima i radu ove koordinacije.

Oni koji su poznavali Kameničkog u vrijeme dok je radio na Enteru kažu da je bio poprilično ljubazan i drag mladić te da se o njegovoj funkciji savjetnika Uprave stekao potpuno pogrešan dojam.

- On nije Upravu savjetovao o financijskim i pravnim stvarima. To je radio postaja za mlade i njegova je uloga bila razgovarati o nekim aktivnostima za mlađe slušatelje, o novim mjestima u gradu i novim izvođačima. Stoga je poprilično pretenciozno nazivati se savjetnikom Uprave - kažu neki njegovi poznanici.

Dodaju da je s Entera otišao zbog posla u obiteljskoj tvrtki.

Naime, njegovi roditelji imaju tvrtku Kamenički koja je osnovana je 1994. i bavi se izvođenjem, održavanjem i projektiranjem svih vrsta elektrotehničkih radova.

Prema financijskim izvještajima, tvrtka je lani imala ukupne prihode od 15 milijuna kuna, a neto dobit iznosila joj je 78 tisuća kuna. Poprilični je to pad u odnosu na 2016. godinu, kada su ukupni prihodi bili 22,5 milijuna kuna, a neto dobit 7,6 milijuna kuna. Rekordna godina bila je 2014., kada su prihodi iznosili 31,3 milijuna kuna, a neto dobit je bila veća od 12 milijuna kuna.

Poslovni partneri

Neki od partnera s kojima su radili bile su tvrtke iz koncerna Agrokor - Konzum, Tisak, a radili su i za Inu, Pevec, Spar, Finu, Addiko Bank.

- Posao je pokrenut još u Kloštar Ivaniću, gdje su prije živjeli njegovi roditelji, koji su i osnivači tvrtke. A prvi susjedi bili su im Todorići. Tako je vjerojatno došlo do suradnje. Nakon toga su se odselili u Zagreb - govore za Jutarnji stanovnici Kloštar Ivanića.
Marin Kamenički ima sestru i polusestru, a obitelj je, prema napisima iz medija, prije nekog vremena krenula u gradnju hotela s četiri zvjezdice na Pagu.

Sama tvrtka, prema sudskom registru, prije je imala adresu u zagrebačkoj ulici Naselak, sada je smještena u industrijskoj zoni na Žitnjaku, a roditelji Marina Kameničkog imaju prebivalište u Crikvenici te su vlasnici nekretnine od oko 700 kvadrata.
Kamenički je bio velik ljubitelj skupih i nabrijanih automobila, na društvenim mrežama redovito je objavljivao fotografije i videa turiranja i “paljenja” guma te je često izlazio po zagrebačkim klubovima.

23. travanj 2024 13:39