StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće o stanju u prometu

U tjedan dana čak 35 prometnih nesreća na području županije u kojima je ozlijeđeno 19 osoba 

Piše šibenski.hr
20. kolovoza 2018. - 17:57

U vremenu od 13. do 19. kolovoza na području PU Šibensko-kninske dogodilo se 35 prometnih nesreća, od kojih 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 17 osoba lakše i dvije osobe teže ozlijeđene, te 22 prometne nesreće sa materijalnom štetom.



Na području Šibenika se dogodilo ukupno 20 prometnih nesreća od kojih pet s ozlijeđenim osobama u kojima su osam osobe lakše ozlijeđene i 1 teže ozlijeđena.



Na području Vodica se dogodilo ukupno 9 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.



Na području Knina dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše i jedna teže ozlijeđena.



Na području Drniša dogodila se jedna nesreće sa materijalnom štetom.



Analizom okolnosti koje su prethodile događanju prometnih nesreća uviđa se da je najčešća greška vozača nepropisna i neprilagođena brzina kojom greškom je uzrokovano sedam nesreća, a zatim nepropisnom vožnjom unazad - pet , nepropisnim skretanjem – četiri, nepoštivanjem prednosti prolaska, nepropisnim kretanje vozila po kolniku, nepropisnim pretjecanje i vožnjom na nepropisnoj udaljenosti - po tri i ostalim greškama vozača uzrokovano je sedam nesreća. Vozači pod utjecajem alkohola uzrokovali su jednu prometnu nesreću.



U nadzoru prometa tijekom proteklog tjedna utvrđeno je i sankcionirano ukupno 383 prometna prekršaja među kojima: nekorištenje sigurnosnog pojasa – 18, nepropisna brzina – 106, neregistrirana i tehnički neispravna vozila – 14, vožnja pod utjecajem alkohola – 24, vožnja pod utjecajem droga – 5, nekorištenje zaštitne kacige – 11, nepropisno korištenje mobitela – 18 i drugo.



Zbog počinjenih prekršaja iz prometa je isključeno 38 vozača i 11 vozila.



Najveća koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila, hrvatskog državljanina, na D-33 na području Pokrovnika protiv kojeg je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, a najveće prekoračenje brzine izmjereno je na A-1 na području Vrpolja, 42-godišnjem talijanskom državljaninu koji je upravljao osobnim vozilom krećući se 211 km/h, a kojem je naplaćena novčana kazna u iznosu 2 000 kuna na mjestu prekršaja.






 

24. travanj 2024 12:25