StoryEditorOCM

Teško ozlijeđen 27- godišnji pješak iz Portugala: Pobjegao vozač (25) koji je skrivio nesreću

Piše Šibenski.hr
13. kolovoza 2018. - 11:52

U prometnoj nesreći koja se dogodila 8. kolovoza oko 21,30 sati u Tisnom je teže ozlijeđen 27-godišnji portugalski državljanin, kao pješak, a koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko- kninske.

- Postupajući po zaprimljenoj dojavi od ambulante u Tisnom, gdje je ozlijeđeni zatražio liječničku pomoć, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 25-godišnji vozač pri upravljanju teretnim automobilom Iveco, karlovačkih registracijskih oznaka, na ravnom dijelu ceste, započeo s radnjom obilaženja pješaka, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila, te o smjeru i brzini kretanja. Uslijed čega je desnim retrovizorom naletio na pješaka, koji se nije kretao uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja već se kretao uz desni, južni, rub kolnika državne ceste D121 u smjeru istoka, i koji nije imao reflektirajuću materiju niti je bio označen drugim izvorom svjetlosti. Od siline udara pješak je bio odbačen izvan kolnika na zemljano-travnatu površinu- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Prema njezinim riječima, nakon prometne nesreće vozač teretnog automobila je napustio je mjesto događaja a da teško ozlijeđenoj osobi u opasnosti koju je sam prouzročio nije pružio pomoć iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, niti je obavijestio najbližu policijsku postaju ili sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid prometne nesreće.

Protiv 25- godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

19. travanj 2024 20:30