StoryEditorOCM
Crna kronikaznali su što traže

Lopovi u pomno planiranoj akciji provalili u kuća roditelja ministra Butkovića, srušili zid i odnijeli sef u kojem su čuvali novce

Piše JL
6. kolovoza 2018. - 12:50

Zasad nepoznate osobe u Novom Vinodolskom opljačkale su kuću Srećka Butkovića i Emilije Mandukić Butković, poznatih ugostitelja i roditelja ministra prometa Olega Butkovića u noći s četvrtka na petak.

Prema neslužbenim informacijama, pljačkaši su u kuću ušli dok su ministrovi roditelji radili u svom restoranu udaljenom oko jedan kilometar. Riječ je o konobi Lucija u mjestu Povile pokraj Novog Vinodolskog, piše Jutarnji list.

U kuću su ušli provalivši kroz prozor i prema svemu sudeći točno su znali što traže. Naime, u kući su razbili zid u koji je bio ugrađen sef. Sef su izvadili i odnijeli ga sa sobom izašavši kroz vrata. Prema dostupnim informacijama, u njemu je bilo nekoliko stotina tisuća kuna (oko 40-ak tisuća eura), vjerojatno novac od poslovanja restorana.

Kako ništa drugo u kući nije dirano, pretpostavlja se da im je jedini cilj bio upravo taj sef, što znači da su dobro znali kako u njemu ima vrijednosti, gdje se nalazi, na koji način doći do njega te su sa sobom ponijeli alat, najvjerojatnije teške čekiće, kako bi razbili zid.

Pretpostavlja se da su imali i pomagača koji je nadzirao kretanje supružnika Butković u i oko restorana kako bi pljačkašima dojavio ukoliko oni krenu prema kući dok su oni još tamo. Nije isključeno i da su supružnici praćeni neko vrijeme kako bi se utvrdila njihova svakodnevna rutina i kretanje. Supružnici Butković kući su se vratili oko ponoći i zatekli otvorena vrata i potom otkrili da su opljačkani.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj službeno su za Jutarnji list potvrdili da je na navedenom području zabilježeno kazneno djelo teške krađe na štetu hrvatskih državljana i da je pričinjena znatna materijalna šteta, te da je u tijeku kriminalističko istraživanje. Ništa više nam u interesu istrage policija nije mogla priopćiti.

19. travanj 2024 07:38