StoryEditorOCM
Crna kronikazadržana u bolnici

Horor u Grebaštici: rotvajler ušao u more i ugrizao djevojčicu, vlasnik dobio nevjerojatno malu kaznu

Piše Ante Talijaš
19. srpnja 2018. - 15:00

Bračni par iz Velike Britanije neće po dobrome pamtiti ljetovanje u Grebaštici kod Šibenika. Njihova desetogodišnja kći hospitalizirana je u Općoj bolnici Šibenik, nakon što ju je u srijedu u moru dok je plivala napao i ugrizao pas rotvajler. Djevojčica se kupala sa svojim roditeljima, doznajemo, kada je do nje doplivao rotvajler i zario svoje zube u predjelu nadlaktice i izgrebao je po leđima.

-U srijedu, 18. srpnja, u Grebaštici na predjelu 'Luka', pas u vlasništvu 40-godišnjaka ugrizao je i ogrebao 10-godišnju djevojčicu, britansku državljanku, koja je plivala u moru. Djevojčica je zadobila lakše tjelesne ozljede i zadržana je na promatranju u Općoj bolnici Šibenik – kazala nam je o napadu rotvjalera na djevojčicu Sanja Baljkas, v.d. glasnogovornica PU šibensko-kninske.

U šibenskoj Općoj bolnici su nam potvrdili da je djevojčica, na sreću, zadobila lakše ozljede nadlaktice i po leđima. Međutim, kazali su nam u bolnici, 10-godišnja britanska djevojčica zaprimljena je u stanju šoka uslijed pretrpljenog straha napadom psa te je zadržana na daljnjem liječenju.

Inače, nakon zaprimljene dojave o napadu psa, na mjesto događaja izašli su policijski službenici i vlasniku psa naplatili novčanu kaznu od samo 100 kuna.

-U ovom slučaju riječ je o kršenju odredbi članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno o držanju životinja bez nadzora na javnom mjestu. Kazna kod ovakvog prekršaja iznosi 200 kuna, ali pošto je vlasnik psa platio novčanu kaznu na licu mjesta, onda mu je ona prepolovljena. Inače, policija će poslati i izvješće nadležnoj Veterinarskoj inspekciji radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti – dodala je Sanja Baljkas.

Inače, kako doznajemo od mještana Grebaštice, pas koji je ugrizao djevojčicu u vlasništvu je njihova 40-godišnjeg sumještanina Stipice Jakovljevića. Osim tog psa, pričaju nam, Stipica ima još jednog rotvajlera.

-S ta dva svoja ogromna psa često je na plaži, s njima se kupa. I prije ovog incidenta, upozoravali smo policiju i druge relevantne institucije na nedopustivo ponašanje Stipice Jakovljevića sa svojim psima. Njegova dva rotvajlera postali su stalna prijetnja i strah brojnim našim turistima, kupačima i nama mještanima. Sramotna je činjenica što je Jakovljević platio samo sto kuna kazne, a napadom njegova psa na naše goste iz Velike Britanije učinjena je ogromna šteta šibenskom i hrvatskom turizmu – ispričali su nam sugovornici iz Grebaštice.
 

26. travanj 2024 23:33