StoryEditorOCM
Crna kronikašokantna akcija

Uhićen kamatar koji je život svog odvjetnika pretvorio u pakao, u stanu mu pronađeni dokumenti s imenom jednog od igrača 'vatrenih'

Piše JL
19. srpnja 2018. - 11:23

Ćorovića je policiji prijavio odvjetnik koji ga je zastupao, a osumnjičen je da mu je na ime nepostojećeg duga iznudio oko milijun kuna u šest godina

“Masakrirat ću te. Silovat ću ti dijete i majku. Svaki put kada se ne javiš, dobit ćeš šamarčinu.” To su samo neke od poruka koje je, prema policijskoj prijavi, punih šest godina Duško Ćorović zvani Crnogorac (55) slao svojoj žrtvi, jednom zagrebačkom odvjetniku, i od kojega je, sumnja se, na ime nepostojećega duga iznudio oko milijun kuna.

Ćorovića je prošli tjedan policija uhitila u jednom novozagrebačkom lokalu nakon što je odvjetnik, za čiju je iznudu prijavljen, mjesec dana pristao biti policijski pouzdanik te je bio ozvučen i snimao razgovore i prijetnje koje mu je Ćorović upućivao. No, ni samo uhićenje nije prošlo bez nasilja jer je u lokalu u Novom Zagrebu, premda je tamo bila pripremljena zasjeda s policajcima u civilu, odvjetnik u jednom trenutku ustao od stola za kojim je sjedio s Ćorovićem te pobjegao u WC, a Ćorović je pošao za njim te ga u WC-u udario šakom u zatiljak. Tada su u WC upali policajci i uhitili Ćorovića, piše Jutarnji list.

Porekao krivnju

Pravo iznenađenje, međutim, policajce je čekalo prilikom pretrage Ćorovićeva stana u kojem su pronašli uredno složenu arhivu s pojedinačnim dosjeima osoba u kojima su se nalazili ugovori o prijenosu nekretnina, punomoći i slično, a policija i Državno odvjetništvo sumnjaju da je zapravo riječ o datotekama drugih Ćorovićevih “dužnika”.

Među navedenim datotekama nalazi se i jedna koja se odnosi na hrvatskog nogometnog reprezentativca i člana njegove obitelji, ali pod kakvim se točno okolnostima ta dokumentacija našla kod Ćorovića policijska istraga tek treba utvrditi. Upravo zbog tih datoteka policija i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo nastavljaju izvide u Ćorovićevu slučaju te nije nemoguće da se istraga protiv njega proširi.

U međuvremenu je Ćorović, koji je na ispitivanju porekao krivnju, odlukom istražnog suca završio u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela. Naime, sudac je, usprkos Ćorovićevoj ranijoj neosuđivanosti, zaključio kako je on, iznuđujući odvjetnika, punih šest godina pokazivao veliku kriminalnu upornost.

Cijela priča, koja se za odvjetnika, prema njegovim tvrdnjama, na kraju pretvorila u pravu noćnu moru u kojoj je Ćoroviću morao prepisivati svoje i obiteljske nekretnine, davati mu mjesečnu kamatu, zlatni nakit i kojoj se dugovanju nije vidio kraj, počela je sasvim benigno.

Naime, kako je odvjetnik ispričao policiji, njega je početkom 2012. godine Ćorović bio angažirao da u njegovo ime, a na osnovi duga, od jedne osobe preuzme stan u Novom Zagrebu, vrijedan oko 50.000 eura.

No, dužnik je tijekom tog postupka preminuo i Ćorović nije uspio dobiti stan, što je navodno zamjerio odvjetniku. Smatrao ga je odgovornim te je s vremenom počeo sve agresivnije od njega tražiti “obeštećenje”.

Prepisao nekretnine

Najprije je, tvrdio je odvjetnik, Ćorović od njega počeo posuđivati manje novčane iznose od po nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna, koje mu nije namjeravao vratiti, da bi poslije stvari postale puno ozbiljnije. Odvjetnik je u svom iskazu policiji rekao da je krajem 2012. s Ćorovićem morao sklopiti ugovor kojim potvrđuje da je od Ćorovića posudio 60.000 eura, premda novac nikad nije primio.

Na osnovi tog ugovora, tvrdi odvjetnik, Ćorović je sljedećih šest godina nastavio iznuđivanje, a 2017. potpisao je Ćoroviću izjavu prema kojoj mu je dužan 90.000 eura te darovni ugovor kojim Ćoroviću daruje apartmane na području Istre, nekretnine u Zagrebu i slično. Morao mu je predati i zlatni sat vrijedan 15.000 eura, koji je Ćorović zatim založio u zalagaonici. Tijekom navedenih šest godina, zaključila je policija, Ćorović je odvjetnika kontaktirao najmanje 500 puta, poslavši mu i niz prijetećih SMS-ova koje je odvjetnik predao policiji, piše Jutarnji list.

Odvjetniku uzeo torbicu

Također mu je više puta pokazao i pištolj, prijeteći da će ga ubiti. Cijela je priča završila 10. srpnja ove godine u jednom novozagrebačkom lokalu gdje je odvjetnik, u suradnji s policijom, dogovorio sastanak s Ćorovićem koji je od njega tražio još 10.000 eura, premda mu je tijekom šest godina navodno bilo plaćeno već gotovo milijun kuna.

Kada su sjeli za stol, Ćorović ga je navodno ponovno pitao za novac, a odvjetnik mu je odgovorio da novca više nema. Na to ga je Ćorović udario nogom ispod stola u nogu i rekao mu: “Nabit ću ti čašu u usta, p.... ti materina. Oćeš da te izmasakriram?” Zatim je uzeo odvjetniku kožnu torbicu tražeći novac.

Tada je odvjetnik pobjegao u WC, a Ćorović je pred očima policajaca pojurio za njim te ga u WC-u počeo tući. No, u samo nekoliko sekundi specijalci u civilu su ga bacili na pod i uhitili. U trenutku uhićenja kod sebe je imao pištolj TT s punim spremnikom.

20. travanj 2024 13:26