StoryEditorOCM
Crna kronikaTragičan kraj

Kobne posljedice nevere: Pronađen mrtav 50- godišnji N.T. iz Pirovca koji je sinoć pao u more s ribarskog broda kod Krapnja

Piše Šibenski.hr, Ante Talijaš
17. srpnja 2018. - 12:49

Jedna osoba, nažalost, poginula je noćas u padu sa ribarskog broda u Šibenskom akvatoriju, kao posljedica jakog i iznenadnog nevremena na moru, izvjestili su iz Ministarstva mora, pomorstva i prometa.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pogibelji ribara, N.N., državljanin Republike Hrvatske (rođen 1968. godine – detaljniji osobni podatci trenutno nedostupni), koji je smrtno stradao tijekom ribarenja u Zlarinskom arhipelagu, kao član posade ribarskog broda 'Vicenza', hrvatske zastave.

Kako neslužbeno doznajemo, smrtno je stradao 50- godišnji Neven T. iz Pirovca.

Dojava o nestanku člana posade ribarice nakon njegova pada u more u MRCC Rijeka zaprimljena je sinoć, 16. srpnja u 23.24h, slijedom čega je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Šibenik pokrenuta koordinirana potražno – spasilačka akcija prema nestalom. Uz spasilačka plovila LK Šibenik, Pomorske policije Šibenik u potragu su se pridružile posade nekoliko mjesnih brodica te Hrvatski ribarski brodovi 'Hlap', 'Moja Roža', 'Kraljica mira' i 'Albatros mali' te djelatnici tvrtke 'EmergenSea'.

Središnjica je u 03.01h zaprimila dojavu članova posade jedne od brodica uključenih u pomorsku potragu za nestalim ribarom, koji su pronašli utopljenika se ribarice, nažalost preminulog, u moru na poziciji sjeveroistočno od Žaborića, kamo su odmah upućena plovila LK Šibenik, a o pronalasku je obaviještena i Pomorska policija Šibenik, čiji službenici su u nastavku preuzeli sve daljnje radnje vezano uz stradalog ribara.

Temeljem trenutno javno dostupnih podataka u okviru očevida o uzrocima ove tragične pomorske nesreće, koju provodi Lučka kapetanija Šibenik u suradnji sa Policijskom upravom Šibensko – kninskom, ribaricu je tijekom plovidbe Zlarinskim arhipelagom zahvatio jaki udar bure, pri čemu se ribarica nagnula, a mreže su dijelom pale u more, zbog čega su dva ribara na palubi prešli u pomoćnu brodicu u namjeri da pokupe mreže iz mora, pri čemu je smrtno stradali ribar pao u more, prema navodu drugog člana posade, i nije se uspio prebaciti na brodicu te je nestao iz vidokruga, slijedom čega je pokrenuta potraga.

Sva daljnja izvješćivanja javnosti o ovom slučaju u policijskoj su nadležnosti.
 

20. travanj 2024 05:11