StoryEditorOCM
Crna kronikaPrimošten

Prometna nesreća na Jadranskoj magistrali skrivio 79- godišnji vozač: Sudarili se skuter i automobil, 32- godišnja Šveđanka zadobila teške tjelesne ozljede

Piše Šibenski.hr
12. srpnja 2018. - 12:55

Županijski Centar 112 u srijedu u 19:38 sati zaprimio je dojavu o prometnoj nezgodi na Jadranskoj magistrali u Primoštenu. Kako su izvijestili u Centru 112, sudarili su se osobno vozilo i skuter.

Prema informacijama iz Centra 112, osoba sa skutera zadobila je teške tjelesne ozljede i zadržana je u Općoj bolnici Šibenik.

O jučerašnjoj prometnoj nesreći oglasila se i šibensko-kninska policija:

- Oko 19,35 sati u Primoštenu, na državnoj cesti D-8, teže je ozlijeđena 32-godišnja švedska državljanka, kao putnica mopeda. Ozlijeđena je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

Prema njezinim riječima, do prometne nesreće je došlo kada je 79-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom VW Polo, šibenskih registracijskih oznaka, u vrijeme kada je rok važenja njegove vozačke dozvole istekao, izvršio uključivanje na državnu cestu D-8, gdje odmah potom vrši skretanje u lijevo, preko središnje neisprekidane crte na kolniku, a da nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja.

- Uslijed toga dolazi do sudara osobnog automobila i mopeda Peugeot, splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji švedski državljanin. Od sudara vozač mopeda, skupa sa mopedom i 32-godišnjom putnicom padaju na kolnik i u klizanju po kolniku izlijeću na nogostup gdje se i zaustavljaju- rekla je Kosor.

Protiv 79-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

26. travanj 2024 02:41