ŠIBENSKA POLICIJA PRITVORILA BRAČNI PAR U Njemačkoj držali kao robove četveročlanu obitelj - muža, ženu i njihovo dvoje djece

ŠIBENSKA POLICIJA PRITVORILA BRAČNI PAR

Od 4. studenog prošle godine do 22. siječnja ove godine, 51-godišnji muškarac i njegova 52-godišnja supruga, oboje hrvatski državljani, u Republici Njemačkom su prisilno iskorištavali za težak fizički rad i služenje bez novčane naknade četveročlanu hrvatsku obitelj – 27-godišnjeg muškarca, njegovu 21-godišnju suprugu i njihovo dvoje malodobne djece.

Njima su oduzeli identifikacijske dokumente i prijetnjama ih onemogućavali u povratku iz Njemačke u Hrvatsku. Za ta tri mjeseca mladi supružnici s dvoje svoje djece bili su primorani stanovati u neljudskim uvjetima, bez elementarnih životnih potrepština.

Do ovih saznanja, inače, došli su službenici kriminalističke policije Odjela organiziranog kriminaliteta PU šibensko-kninske. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, za 51-godišnjeg muškarca i njegova godinu dana stariju suprugu određen je pritvor, te je protiv njim podnesena kaznena prijava za kazneno djelo trgovanje ljudima.

-Osumnjičeni supružnici, kao i oštećena četveročlana obitelj hrvatski su državljani, ali nisu sa šibenskog područja. No, svi oni boravili su prošle godine privremeno na našem području. Ova Policijska uprava postupala je u ovom slučaju, nakon zaprimljene prijave rodbine sa područja Šibenika o mladoj četveročlanoj obitelji kojoj se izgubio trag u Njemačkoj.

Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni muškarac i njegova supruga, na prevaru vrbovali mladi bračni par sa dvoje djece. Koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju, obmanuli su ih lažno im obećavši dobre uvjete rada i stanovanja, te naknadnu za rad u Republici Njemačkoj. Nakon što su im organizirali prijevoz do Njemačke i doveli ih do odredišta, osumnjičeni supružnici iskorištavali su mladi bračni par za teške poslove bez plaćanja, držeći njih i njihovu malodobnu djecu u nehumanim uvjetima – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.
 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Stravičan zločin Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču? Policija uhitila žensku osobu, neslužbeno je riječ o sestri nestale Jasmine, cure novi detalji slučaja

Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču? Policija uhitila žensku osobu, neslužbeno je riječ o sestri nestale Jasmine, cure novi detalji slučaja
Počeo se rasplitati slučaj pronalaska tijela prije 18 godina nestale Jasmine Dominić. Podsjetimo, pronađeno je u...
Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču? Policija uhitila žensku osobu, neslužbeno je riječ o sestri nestale Jasmine, cure novi detalji slučaja

NASTRADAO POPULARNI VODIČKI LOKAL Dvojica pijanih muškaraca porazbijali inventar u 'Dalmatinu' i prijetili vlasnicima, pa završili u pritvoru; Nastala je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna!

Dvojica pijanih muškaraca porazbijali inventar u 'Dalmatinu' i prijetili vlasnicima, pa završili u pritvoru; Nastala je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna!
U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom osumnjičenim za prijetn...
Dvojica pijanih muškaraca porazbijali inventar u 'Dalmatinu' i prijetili vlasnicima, pa završili u pritvoru; Nastala je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna!