StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Sudar ispod Gimnazije skrivila 41- godišnja vozačica Citroena: Motocikl planuo, vozač (20) teško ozlijeđen i zadržan u bolnici

Piše Šibenski.hr
3. srpnja 2018. - 12:32

U ponedjeljak u 19:17 sati došlo je do prometne nesreće ispod šibenske Gimnazije, u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl, javili su iz Županijskog centra 112.

Nakon sudara došlo je do požara na motociklu pa je na intervenciju upućeno sedam vatrogasaca s dva vozila iz JVP Šibenik. Kako se doznaje u Centru 112, motociklist je kolima Hitne medicinske pomoći Šibenik prebačen u opću bolnicu Šibenik gdje su mu ustanovljene teške tjelesne ozljede i zadržan je na daljnjem liječenju. Cesta je bila zatvorena za sav promet slijedećih pola sata.

O okolnostima ove prometne nesreće oglasila se i šibenska policija koja je obavila očevid:
- Do prometne nesreće je došlo kada je 41-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Citroen, šibenskih registracijskih oznaka, dolaskom do raskrižja ulice Put gimnazije i ulice Jerka Machieda, ušla u ulicu Put gimnazije, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Uslijed toga je došlo do sudara njenog vozila s motociklom Aprilia, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je ulicom Put gimnazije gdje postoji jedna prometna traka namijenjena za promet vozila u jednom smjeru, upravljao 20-godišnji vozač. Prilikom sudara motocikl s vozačem je pao na kolnik, kada je došlo do iskrenja i požara u kojem je motocikl u potpunosti izgorio- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

Protiv 41-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

25. travanj 2024 17:05