StoryEditorOCM

Na šibenskom području operira lažna diplomatkinja; Telefonski naziva starije osobe i vara ih za veće novčane iznose

Piše Šibenski.hr
4. lipnja 2018. - 12:07

Iz Policijske uprave Šibensko- kninske u ponedjeljak ujutro izvijestili su o dva vrlo slična kaznena djela, u kojima se ženska osoba lažno predstavljala kao diplomatkinja i telefonski nazivala starije osobe, dovodila ih u zabludu i nagovarala da joj uplate velike svote novca.

Slučajevi prijevare dogodili su se na području Drniša i Dubravica.

Kako kažu u policiji, prvi slučaj prevare dogodio se u popodnevnim satima 28. svibnja, kada je nepoznata počiniteljica, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao predstavnica veleposlanstva, prikazivanjem lažnih činjenica o stanju člana uže obitelji, 71-godišnjakinju dovela u zabludu i time je navela da uplati nekoliko desetaka tisuća kuna,

Drugi slučaj dogodio se u popodnevnim satima 1. lipnja, kada je nepoznata počiniteljica, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao predstavnica konzulata, prikazivanjem lažnih činjenica o stanju člana uže obitelji, 60-godišnjakinju dovela u zabludu i time je navela da uplati par desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

- Obzirom na zabilježene prijevare upozoravamo građane da, ako dobiju takav poziv, odmah stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć, ili s nekom od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija, prije uplaćivanja novca, a sve kako ne bi postali žrtve prijevare. O takvim događajima odmah treba obavijestiti policiju na broj 192- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko- kninske.

18. travanj 2024 21:53