StoryEditorOCM

Dvojica 54- godišnjaka krivotvorili dokumente i prevarili Ministarstvo branitelja; Državu oštetili za više od milijun kuna

Piše Šibenski.hr
30. svibnja 2018. - 11:53

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru, i nad drugim 54-godišnjakom osumnjičenim za pomaganje u izvršenju ovog kaznenog djela, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

- Osumnjičeni je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu službenike Ministarstva hrvatskih branitelja u čemu mu je pomogao drugoosumnjičeni tako što je, kao nadležna osoba, takvu dokumentaciju za ostvarivanje statusa osumnjičenom ovjerio svojim potpisom, iako je znao da tamo navedena činjenice nisu istinite. Temeljem tako probavljene dokumentacije osumnjičeni je ostvario pravo na status po kojem je u vremenu od 1. lipnja 2003. do 5. srpnja 2015.g., kada mu je zbog zaposlenja obustavljena isplata, pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.072.598,29 kuna, sve na štetu Republike Hrvatske- rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

26. travanj 2024 18:36