StoryEditorOCM
Crna kronikaEPILOG MASOVNE TUČNJAVE ŠIBENSKIH I ZADARSKIH NAVIJAČA:

DORH ispituje 21 privedenu osobu zbog kaznenog djela tučnjave, deset ozlijeđenih osoba, dvije teško, jedan Šibenčanin zbog ozljede glave prebačen u splitsku bolnicu

Piše Ante Talijaš
15. travnja 2018. - 13:06

Nakon prospavane noći u policijskom pritvoru, u nedjelju ujutro ukupno je 21 osoba privedena pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, zbog sudjelovanja u masovnoj tučnjavi koja je subotu u 13,15 sati izbila u središtu Šibenika, u ulici Fra Jeronima Milete u blizini željezničkog kolodvora, između pripadnika šibenskih Funcuta i navijača zadarskog Tornada, a nekoliko sati prije prvenstvene košarkaške utakmice na u dvorani Baldekin Šibenik – Zadar.

- Među privedenim osobama 20 ih je s područja Zadra, a jedna iz Šibenika. Protiv njih policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sudjelovanja u tučnjavi, a temeljem Zakona o sprječavanju nasilja na sportskim događajima. Privedene muškarce tijekom nedjelje ispitat će dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetništva – kazala nam je u nedjelju ujutro Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. Dodaje da se kriminlistiko istraživanje o obom slučaju nastavlja.  Prema dosadašnjim saznanjima do tučnjave je došlo obostrano,  a  niti jedna  strana nije napale građane koji su se tu zatekli,  već su sudionici tučnjave bili usmjereni jedni na druge.

Inače, deset ozlijeđenih osoba epilog je ove sulude tučnjave usred bijela dana pripadnika šibenske i zadarske navijačke skupine, među kojima već godinama vlada animozitet. Među ozlijeđenima, jedna osoba iz Šibenika i jedna osoba iz Zadra zadobile su teške tjelesne ozljede, ali su izvan životne opasnosti. Kako doznajemo, zbog teške ozljede glave Šibenčanin je u subotu navečer prebačen na liječenje u KBC Split. Ostalih osam lakše ozlijeđenih mladića redom su pripadnici navijačke skupine zadarskog Tornada.

U ovoj tučnjavi letjele su boce, stolice i stolovi sa štekata tamošnjeg restorana, kamenje.. tuklo se šakama, kaišima, lancima.
Premda je košarkaška utakmica između Šibenika i Zadra proglašena sportskim događajem velikog rizika, a policija poduzela pojačane sigurnosne mjere anžažiranjem 'jakih snaga' temeljnih i intervetnih policajaca, ponovno je došlo do bliskog susreta između pripadnika domaće i gostujuće navijačke skupine, s neželjenim posljedicama.

Tako se ponovio slučaj od prije šest mjeseci, kada je u središtu Šibenika, na 'starom pazaru', Torcida napala Funcute prije početka utakmice Hrvatskog nogometnog kupa između Šibenika i Hajduka na Šubićevcu. Veća skupina 'torcidaša' uspjela je izmaći policijskim kontrolama i ušetati se u središte grada.





 

19. travanj 2024 14:30