StoryEditorOCM
Crna kronikaTužiteljstvo istražuje 52- godišnjakinju

Invalidnoj djevojci (24) prijetila da će je zgaziti automobilom ako joj je nabavi kozmetiku, odjeću, nakit, mobitele, televizor...

Piše Šibenski.hr
11. travnja 2018. - 11:37

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1966.) zbog osnovane sumnje da je počinila produljeno kazneno djelo iznude na štetu 24- godišnjakinje, koja je invalid. izvijestili su iz šibenskog DORH-a.

Kako navode u tužiteljstvu, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica u više navrata od 2012. do 8. ožujka 2018. u Šibeniku; u cilju da se nepripadno okoristi, a nakon što se zbližila s 24- godišnjom oštećenicom i zadobila njeno povjerenje te znajući kako je ona zbog svojih psihofizičkih zdravstvenih tegoba invalid 4. stupnja.

U DORH-u ističu kako je 52- godišnjakinja djevojci govorila joj da će joj zagorčati život, uništiti obitelj, da će ostati bez svega, a u jednom navratu i da će je zgaziti automobilom, ako joj ne nabavi i besplatno preda različite nove i rabljene odjevne predmete, kozmetiku, nakit, mobitele, informatičku opremu i televizor.

Oštećenica je, u strahu da će osumnjičenica ostvariti prijetnje, napravila traženo i predala joj besplatno tražene stvari, čime je osumnjičenica oštećenici pričinila štetu u iznosu od ukupno 25.000 kuna.

19. travanj 2024 12:36