StoryEditorOCM
Crna kronikaZabrinjavajući podaci

Ne boje se ni pojačanih policijskih kontrola; vozači masovno krše prometne propise - prednjačio 47- godišnjak koji je vozio "mortus" pijan

Piše Šibenski.hr
26. veljače 2018. - 10:56

Iz šibenske policije izvijestili su kako su tijekom provedene akcije u prometu u dane vikenda kontrolirana 334 vozila, te da je tom prilikom utvrđeno 169 prekršaja, od čega 31 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja zbog nepodvrgavanja preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga i 1 alkohola u organizmu, 26 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Tom prilikom je utvrđeno još 12 prekršaja iz prometa i 54 ostalih prekršaja.

- Tijekom ove akcije, 23. veljače oko 23,10 sati u Vodicama je 47-godišnjak zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault Clio, splitskih registracijskih oznaka. Tom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,80 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Piolicijske uprave Šibensko-kninske.

U vrijeme pojačane policijske akcije, na našem području se dogodilo 5 prometnih nesreća od kojih 1 s ozlijeđenim osobama i 4 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama je po 1 osoba lakše tjelesne ozlijede.

- Osim akcije u dane vikenda, i u noći 24./25. veljače u vremenu od 22 do 5 sati, na našem području je intenzivirana ciljana akcija usmjerena direktno na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača. U to vrijeme je, od ukupnog broja kontroliranih vozila tijekom vikend akcije, kontrolirano 145 vozila, kada je, između ostalih još 27 prometnih prekršaja, utvrđeno čak 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od koji su 4 mlada vozača zatečena da u alkoholiziranom stanju upravljaju vozilom- rekla je Kosor.

Ona zaključuje da svakog vikenda policija bilježi značajan broj težih prometnih prekršaja, posebno u odnosu na vožnju pod utjecajem alkohola ili droga, što i nadalje upućuje na nužnost ovakvih akcija u cilju podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području.

24. travanj 2024 04:09