StoryEditorOCM
Crna kronikaUbojstvo na Baldekinu

Tužiteljstvo optužilo sina (29) koji je ubio majku u neubrojivom stanju; Htio joj se osvetiti za višegodišnje zlostavljanje

Piše Šibenski.hr
13. veljače 2018. - 11:15

Županijsko državno odvjetništvu u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva.

Kako navode u šibensko- kninskom tužiteljstvu 29- godišnjem okrivljeniku iz Šibenika se stavlja na teret da je u jutarnjim satima 16. studenog 2017. u stanu u zgradi na Baldekinu u kojem je živio sa svojom majkom u Šibeniku, majku više puta udario u glavu tupo tvrdim predmetom u glavu i nanio joj više teških tjelesnih ozljeda glave koje su dovele do smrtnog ishoda.

U DORH- u ističu kako je 29- godišnjak majku ubio u neubrojivom stanju. Dodaju, kako je sin imao cilj usmrtiti majku te joj se tako osvetiti zbog višegodišnjeg zlostavljanja. Kobnom događaju prethodio je verbalni sukob i međusobno naguravanje.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je Županijskom sudu u Šibeniku, postavljen zahtjev da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti te primijeni odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

26. travanj 2024 06:41