StoryEditorOCM
Crna kronikaSpasili ga stražari

U ćeliji šibenskog zatvora požar podmetnuo 24-godišnji istražni pritvorenik,  pa i iza rešetaka "zaradio" još jednu kaznenu prijavu

Piše Ante Talijaš
12. veljače 2018. - 11:43

Poznati su uzroci požara koji je u ćeliji na drugom katu Zatvora i kaznionice u Šibeniku izbio u petak navečer u 18.15 sati. Naime, kriminalističkom istragom policijskih protupožarnih inspektora, utvrđeno je da je vatru izazvao 24-godišnji istražni pritvorenik S.K..

Ovaj mladić iz Šibenika sa podebljim policijskim dosjeom bio je sam uz "jednokrevetnoj" ćeliji, a požar je podmetnuo upaljačem te doveo u opasnost živote i imovinu većeg opsega.

Iz plamteće ćelije u kojoj vatra zahvatila madrac i ostali drveni inventar,  pritvorenika su izvukli stražari koji su uspjeli ugasiti požar prije dolaska vatrogaaca. Protiv 24-godišnjeg S.K. policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela dovođenja u opasnosti života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Inače, ovaj mladić iz Šibenika poznat je javnosti po brojnim počinjenim kaznenim djelima nasilja, a od prije dvadesetak dana nalazio se u istražnom pritvoru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje smrću. Naime, S. K. je bio pod istragom jer je 22. siječnja ove godine prisilno doveo u svoj stan 25-godišnjaka iz Šibenika, otuđio mu mobitel te njemu i bliskoj mu osobi zaprijetio ubojstvom, ukoliko o tome izvijeste policiju.
 

26. travanj 2024 08:02