StoryEditorOCM
Crna kronikaVatrogasci izvlačili unesrećene

Talijan (82) skrivio strašan sudar na Vodičkoj zaobilaznici; da prisebni vozač autobusa nije skrenuo s ceste posljedice su mogle biti kobne

Piše Šibenski.hr
8. veljače 2018. - 11:28

U jučerašnjoj prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 17,40 sati u Vodicama 34-godišnja putnica iz osobnog automobila je zadobila teške i po život opasne ozlijede i druga 65-godišnja putnica tog vozila je teže ozlijeđena, zbog čega su obadvije zadržane na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je vozač tog vozila lakše ozlijeđen, izvijestila je šibenska policija.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 82-godišnji talijanski državljanin, s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, upravljajući osobnim automobilom Fiat, zadarskih registracijskih oznaka, dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-8, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje i započeo skretanje na tu državnu cestu, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko- kninske.

Prema njezinim riječima, uslijed toga je u sredini raskrižja  došlo do sudara s autobusom, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Radi izbjegavanja sudara autobus je izletio izvan kolnika na kameno zemljanu površinu ispod razine kolnika oko 2,5 metra, gdje je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

Protiv 82-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

26. travanj 2024 12:18